Прича: Ришарлисонови почеци...

Живео сам с ујаком, продавао сладолед и слаткише на улици, радио на пољу. . . Немам прстију да вам опишем колико су ме пута одбили! “Замало да одустанем од фудбала. Имао сам само довољно новца да одем на последњу пробу. Да тада нисам успео, не бих имао новца да се вратим кући који је 600 километара далеко. Дао сам све што сам могао тог јутра и прошао”!

Фудбал 15.09.2018 | 00:03
Прича: Ришарлисонови почеци...
Изгледа да је Бразил добио звезду у успону. Ришарлисон је овог лета прешао из Вотфорда у Евертон као најскупљи играч клуба са Гудисона у историји, а сада се намеће као озбиљно решење за Бразил у будућности. Дао је и два гола Ел Салвадору. Ипак, то је онај ружичастији део приче.

Да бисмо сазнали како је прича текла морамо да се вратимо на почетак, а о њему је Ришарлисон говорио у интервјуу за шпански Ас.

И открио врло занимљиве детаље. Као на пример то да је морао да продаје сладолед на улици да би преживео, као и да је последњи новац из џепа дао да би отишао на последњу пробу како би постао фудбалер. И успело му је.

Сада игра у Евертону, у репрезентацији Бразила...

"Све је то за мене нереално. Живим сан који сам имао као клинац. Увек сам желео да играм у Премијер лиги и да видим своје име међу стрелцима. И да вам кажем, још се нисам навикао на то, а-ха-ха".

Дугачак је пут од друге бразилске лиге до Премијер лиге...

"И то када причамо само о професионалном фудбалу. А у млађим категоријама је то све ишло још брже. То су ствари које не могу да објасним. Тежак рад, константност, вера и ненормална количина менталне снаге".

Да ли је истина да си желео да оставиш фудбал када су те клубови одбијали на старту каријере?

"Да. Немам довољно прстију на моје две руке да вам опишем број пута колико сам пута био одбијен. Замало да одустанем од фудбала. Имао сам само довољно новца да одем на последњу пробу. Да тада нисам успео, не бих имао новца да се вратим кући који је 600 километара далеко. Дао сам све што сам могао тог јутра и прошао. Да сам одустао после првог "не", не бих био овде".

Како је изгледало Ришарлисоново одрастање?

"Ситуација у мојој породици је била таква-каква је. Морао сам да живим у кући код ујака јер је она била ближа тамо где сам тренирао, а нисам имао новца за аутобус. Продавао сам слаткише и сладолед на улици и радио у пољу како бих помогао родитељима. Морао сам то да радим јер с сви радили све што су могли да би се мени испунио сан да будем фудбалер".

Да ли си имао идоле када си био мали?

"То су били отац и ујак. Играли су на регионалном нивоу и били јако добри. Мој отац је имао добро додавање. Научио сам много од њих и у фудбалу и у животу".

Ритуали пред меч?

"Идол ми је био Роналдо, Феномено. Био сам веома узбуђен када сам могао да га упознам. Гледам пред сваки меч његове клипове на Јутјубу док се возим аутобусом на утакмицу".

Какав је осећај играти за репрезентацију Бразила?

"Био сам код куће и играо видео-игрице када су ме позвали. Било је то неописиво осећање. И надам се да ћу га имати још много пута".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар