Priča: Rišarlisonovi počeci...

Živeo sam s ujakom, prodavao sladoled i slatkiše na ulici, radio na polju. . . Nemam prstiju da vam opišem koliko su me puta odbili! “Zamalo da odustanem od fudbala. Imao sam samo dovoljno novca da odem na poslednju probu. Da tada nisam uspeo, ne bih imao novca da se vratim kući koji je 600 kilometara daleko. Dao sam sve što sam mogao tog jutra i prošao”!

Fudbal 15.09.2018 | 00:03
Priča: Rišarlisonovi počeci...
Izgleda da je Brazil dobio zvezdu u usponu. Rišarlison je ovog leta prešao iz Votforda u Everton kao najskuplji igrač kluba sa Gudisona u istoriji, a sada se nameće kao ozbiljno rešenje za Brazil u budućnosti. Dao je i dva gola El Salvadoru. Ipak, to je onaj ružičastiji deo priče.

Da bismo saznali kako je priča tekla moramo da se vratimo na početak, a o njemu je Rišarlison govorio u intervjuu za španski As.

I otkrio vrlo zanimljive detalje. Kao na primer to da je morao da prodaje sladoled na ulici da bi preživeo, kao i da je poslednji novac iz džepa dao da bi otišao na poslednju probu kako bi postao fudbaler. I uspelo mu je.

Sada igra u Evertonu, u reprezentaciji Brazila...

"Sve je to za mene nerealno. Živim san koji sam imao kao klinac. Uvek sam želeo da igram u Premijer ligi i da vidim svoje ime među strelcima. I da vam kažem, još se nisam navikao na to, a-ha-ha".

Dugačak je put od druge brazilske lige do Premijer lige...

"I to kada pričamo samo o profesionalnom fudbalu. A u mlađim kategorijama je to sve išlo još brže. To su stvari koje ne mogu da objasnim. Težak rad, konstantnost, vera i nenormalna količina mentalne snage".

Da li je istina da si želeo da ostaviš fudbal kada su te klubovi odbijali na startu karijere?

"Da. Nemam dovoljno prstiju na moje dve ruke da vam opišem broj puta koliko sam puta bio odbijen. Zamalo da odustanem od fudbala. Imao sam samo dovoljno novca da odem na poslednju probu. Da tada nisam uspeo, ne bih imao novca da se vratim kući koji je 600 kilometara daleko. Dao sam sve što sam mogao tog jutra i prošao. Da sam odustao posle prvog "ne", ne bih bio ovde".

Kako je izgledalo Rišarlisonovo odrastanje?

"Situacija u mojoj porodici je bila takva-kakva je. Morao sam da živim u kući kod ujaka jer je ona bila bliža tamo gde sam trenirao, a nisam imao novca za autobus. Prodavao sam slatkiše i sladoled na ulici i radio u polju kako bih pomogao roditeljima. Morao sam to da radim jer s svi radili sve što su mogli da bi se meni ispunio san da budem fudbaler".

Da li si imao idole kada si bio mali?

"To su bili otac i ujak. Igrali su na regionalnom nivou i bili jako dobri. Moj otac je imao dobro dodavanje. Naučio sam mnogo od njih i u fudbalu i u životu".

Rituali pred meč?

"Idol mi je bio Ronaldo, Fenomeno. Bio sam veoma uzbuđen kada sam mogao da ga upoznam. Gledam pred svaki meč njegove klipove na Jutjubu dok se vozim autobusom na utakmicu".

Kakav je osećaj igrati za reprezentaciju Brazila?

"Bio sam kod kuće i igrao video-igrice kada su me pozvali. Bilo je to neopisivo osećanje. I nadam se da ću ga imati još mnogo puta".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar