Устале судије: Бојкотују Серенине мечеве?!

Након свађе са судијом Карлосом Рамосом и непримерених речи које му је упутила, тениски арбитри се удружили и спремни су да одбију да суде дуеле америчке тенисерке.

Тенис 15.09.2018 | 20:30
Устале судије: Бојкотују Серенине мечеве?!
Серена Вилијамс је велика шампионка, али се у финалу УС Опена, које је изгубила од Наоми Осаке, није тако понела.

Американка, освајачица 23 гренд слема, изгубила је живце и прешла границу. О њеном понашању на том мечу прича се и даље.

Судија Карлос Рамос одузео јој је гем, после опомене због коучинга, ломљења рекета и због увредљивих речи које му је упутила током жестоке свађе.

Серена се својски потрудила да буде у центру пажње на том мечу, упркос томе што га није добила.

Организатори УС Опена казнили су Серену новчано са 17.000 долара, док је Међународна тениска федерација (ИТФ) подржала судију Рамоса што је донео непопуларну одлуку.

За разлику од ИТФ, који се огласио тек после 48 сати, остале судије одмах су стале уз свог колегу и не само то - спремни су да направе и "револуцију".

"Тајмс" пише да су тениски арбитри спремни да бојкотују наредне мечеве Серене Вилијамс.

Неке судије изузетно су незадовољне понашањем америчке тенисерке у финалу УС Опена, као и увредама које је упутила њиховом колеги, због чега су се удружили у одлуци да одбију да суде мечеве у којима она игра све док се јавно не извини.

Серена је судији рекла да је лопов и лажов, а одлуку да је казни због тих тешких речи оценила је као сексистичку.

"Гардијан" је пренео да судије размишљају о томе да формирају синдикат како би се заштитиле од испада попут Серениног у финалу и јавног вређања.

Судија Карлос Рамос није се оглашавао одмах после финала у Њујорку.  Он је тек четири дана касније изашао у јавност и рекао да није могао ни да прати све што су медији објављивали.

"С обзиром на околности, осећам се добро. То у финалу била је деликатна ситуација, али судије не суде по обрасцу. Не брините за мене", рекао је португалским медијима Рамос.

Да ли Серена треба да се забрине?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС

16.09.2018 05:06

Серена треба са својом ловом оде и то све напусти , па нек играју судије између себе, она је царица и за те судије неби се ни знало да нема Серене и остали Серена.

ОДГОВОРИТЕ