Гдје је Џеј Џеј?!

Јелена Јанковић, некада прва тенисерка света, избрисана је са WТА листе!

Тенис 15.09.2018 | 22:45
Гдје је Џеј Џеј?!
Јелена Јанковић није завршила каријеру, али је већ годину дана ван терена. Последњи меч одиграла је прошле године на УС Опену, када је поражена у првом колу од Чехиње Петре Квитове (7:5, 7:5), а онда је због проблема са леђима отишла на паузу, која још увек траје.

После хируршке интервенције и отказивања наступа на Аустралијан Опену, када су неки медији објавили да је решила да заврши каријеру, демантовала је то и саопштила да ће се вратити када се буде опоравила.

То се још није догодило.

У међувремену, у мају је поручила да ништа неће "ломити преко колена" и да ће ускоро донети одлуку о наставку каријере, али се од тада није огласила.

После годину дана неиграња, Јелена Јанковић, некадашња прва тенисерка света, избрисана је са WТА листе.

У каријери је освојила 15 трофеја, али никада гренд слем пехар. Најближа је била 2008. на УС Опену када је играла финале, у којем је претрпела пораз од Серене Вилијамс (6:4, 7:5). Управо се поводом сећања на тај меч пре неки дан огласила на својој Фацебоок страници.

Ипак, у колекцији трофеја има један гренд слем, али у микс дублу, када је у 2007. пару са Џејмијем Марејом неочекивано освојила пехар на Вимблдону.

Јелена Јанковић је, уз Ану Ивановић, једина српска играчица која се домогла првог места на WТА листи. Она је и најуспешнија, јер је у два наврата на челној позицији светске листе провела укупно 18 недеља.

Први пут се попела на врх 11. августа 2008. и провела само седам дана, док је други пут постала "број 1" 6. октобра исте године и после 17 недеља у низу сишла је са тениског престола 1. фебруара 2009.

Годинама је била "стуб" Фед куп селекције Србије, са којом је највећи успех остварила 2012. када је стигла до финала у којем је поражена од Чешке у Прагу (3:1).

За национални тим наступала је 12 година, најдуже од било које српске играчице и остварила највише победа - укупно 34 (27 у синглу и седам у дублу), уз 16 пораза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар