Џеко: Рекорде и голове поклањам БиХ!

Капитен Босне и Херцеговине Един Џеко је осигурао побједу над Аустријом (1:0) на утакмици Лиге нација на којој је постао и рекордер "змајева".

Фудбал 12.09.2018 | 19:45
Џеко: Рекорде и голове поклањам БиХ!
Зеничко "Билино поље" је прокључало у 78. минуту кад је центарфор Роме искоса са лијеве стране погодио супротни угао аустријског гола што је "змајевима" донијело другу побједу у новом такмичењу и лидерску позицију у Групи 3 са максималних шест бодова.

Претходно, изабраници Роберта Просинечког су савладали Сјеверну Ирску у Белфасту (1:2).

Уједно, синоћњи дуел у Зеници био је Џекин 95. меч у дресу БиХ чиме је постао рекордер по броју наступа, не само власник голгетерског рекорда - 53 поготка.

"Иза репрезентације БиХ су двије утакмице и двије побједе. Можда неко није вјеровао у ових шест бодова, али ми јесмо и успјели смо их освојити, иако је било претешко. Управо због тога, хтио бих се захвалити за све поруке подршке које сте нам слали, не само мени, већ цијелој екипи", изјавио је Џеко.

Како је навео, у репрезентацији БиХ влада одлична атмосфера.

"Навијачи нас чине бољима и дајете нам вјетар у леђа и када иде лошије. Да, дао сам гол и поносан сам на сва достигнућа у дресу Босне и Херцеговине, али без екипе то ништа не би било могуће, а ми смо синоћ доказали да смо екипа, да смо попут породице и да смо ту један за другог".

Говорио је и о грешкама "змајева".

"Грешке се свима дешавају, погрешна додавања, погрешне процјене, промашаји, али не смије се десити да на терену не дамо све од себе, а синоћ смо дали буквално и посљедњу кап зноја за побједу и ми на терену и ви на трибинама. Зато, овај погодак, 53. у дресу БиХ у свом рекордном наступу за Босну и Херцеговину поклањам управо Босни и Херцеговини.Нама свима, јер сви заједно смо заслужили да и нас срећа погледа. Хвала Вам, на свему што јесте и на свему што можете бити. Воли вас ваш капитен", нагласио је Џеко.

БиХ наредни меч игра 15. октобра против Сјеверне Ирске на сарајевској "Грбавици".

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Луди

12.09.2018 18:10

Браво Едине!

ОДГОВОРИТЕ