Džeko: Rekorde i golove poklanjam BiH!

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko je osigurao pobjedu nad Austrijom (1:0) na utakmici Lige nacija na kojoj je postao i rekorder "zmajeva".

Fudbal 12.09.2018 | 19:45
Džeko: Rekorde i golove poklanjam BiH!
Zeničko "Bilino polje" je proključalo u 78. minutu kad je centarfor Rome iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugao austrijskog gola što je "zmajevima" donijelo drugu pobjedu u novom takmičenju i lidersku poziciju u Grupi 3 sa maksimalnih šest bodova.

Prethodno, izabranici Roberta Prosinečkog su savladali Sjevernu Irsku u Belfastu (1:2).

Ujedno, sinoćnji duel u Zenici bio je Džekin 95. meč u dresu BiH čime je postao rekorder po broju nastupa, ne samo vlasnik golgeterskog rekorda - 53 pogotka.

"Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi", izjavio je Džeko.

Kako je naveo, u reprezentaciji BiH vlada odlična atmosfera.

"Navijači nas čine boljima i dajete nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugog".

Govorio je i o greškama "zmajeva".

"Greške se svima dešavaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama. Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini.Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda. Hvala Vam, na svemu što jeste i na svemu što možete biti. Voli vas vaš kapiten", naglasio je Džeko.

BiH naredni meč igra 15. oktobra protiv Sjeverne Irske na sarajevskoj "Grbavici".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ludi

12.09.2018 18:10

Bravo Edine!

ODGOVORITE