Немања Радоњић - опклада на коју вриједи ставити паре!

Како је дошао у Марсељ и шта очекују. . . ? Л'Екип посветио пажњу летошњем појачању из Црвене звезде. . .

Фудбал 14.09.2018 | 16:00
Немања Радоњић - опклада на коју вриједи ставити паре!
Кевин Стротман је дошао као највеће појачање лета у Марсељ. За велике паре и велику плату. Дује Ћалета Цар је стигао као вицешампион света и будућност репрезентације Хрватске из талентоване екипе Ред Бул Салцбурга. такође за велике паре. За нешто мањи новац је потом дошао Немања Радоњић као треће озбиљно појачање Марсеља. Најмање познато француској фудбалској јавности. 

Причу о Радоњићевом трансферу и очекивањима у Марсељу је објавио угледни Л'Екип. Брзоноги Нишлија је уЛ'Екипу најаваљен са насловом "Опклада на коју вреди ставити паре", као појачање о којем се није много тога знало. Осим да је уписао неколико минута на Мундијалу и да долази из Црвене звезде.

А опет, Радоњићев трансфер има неку симобличку позадину. Радиће са несуђеним тренером из Роме,Рудијем Гарсијом. Радоњић је као чудо од детета из Партизана, стигао годину дана после Гарсије у Рому, али нису радили заједно. Србин је одмах прослеђен у Примавера тим са пројекцијом да се у перспективи наметне Гарсији у А тиму. Та прича није ишла по плану... Радоњић није искористио шансу у Роми, прослеђен је на позајмицу Емполи где такође није оправдао поверење и уследиле су празне године. Све до доласка у Чукарички где је оживео каријеру, да би дуго скривани таленат букнуо у Црвеној звезди. И тако је дошао на радар Марсеља...

Гарсија је инсистирао на довођењу Радоњића. Али не због тога што је познавао одраније. Тачније, нија га се ни сетио из Роме...

„Када сам почео да му гледам снимке, спазио сам један у дресу Роме. Рекао сам асистенту Фреду Бомпару: ’Еј, па ми смо овог момка већ једном доводили у Рому. Зар не’? И био сам у праву... Он је по доласку у Рому прослеђен у Примаверу. Сећам се да ми је Валтер (Сабатини, тадашњи Ромин спортски директор оп. а.) причао да је пред тим момком лепа будућност. Али није урадио ништа... И онда сам овог лета тражио од Андонија Зубизарете појачање на крилу. Он ми је донео списак играча, погледао сам Радоњића и одушевио се. Невероватан је. И тек онда сам спојио са Ромом и сетио се...“, каже Гарсија заЛ'Екип.

Гарсија је нашао Радоњићев телефонски број, позвао га и убедио га да дође у Марсељ. Није било тешко. Била му је потребна замена на крилу за Клинтона Нжијеа који је имао договорен трансфер у Спортинг из Лисабона који се на крају није реализовао. Гарсија види Радоњића као конкуренцију Лукасу Окампосу на левом крилу, али и повремено као алтернативу најбољем играчу екипе Флоријану Товану на десном боку. То јеРадоњићев додатни квалитет – може да игра на обе стране.

„Брз је, пробија дубоко, дрибла, служи се са обе ноге и много ради у дефанзиви“, описује га Гарсија.

„Јака је личност. Црвена звезда није мали клуб, тамо се игра под притиском“, додаје спортски директорАндони Зубизарета.

А Л'Екип закључује да је то можда и кључно. Играње пд притиском. Тај притисак захтевне марсељске публике је често био препрека коју многа појачања нису могла да прескоче. Радоњић је у Звезди показао да може, а Французи чекају какви ће резултати бити када заигра на Велодрому.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар