Пребројавање клупских боја у репрезентацији Шпаније?!

Селектора баш брига. . . ! Свеједно му је ко је од вечитих ривала заступљенији у националним тиму.

Фудбал 12.09.2018 | 20:00
Пребројавање клупских боја у репрезентацији Шпаније?!
Некада су играчи Барселоне били срце шпанске репрезентације. Било је то код селектора Висентеа дел Боскеа. Иначе, легенде Реала Мадрида.

Данас су играчи Реал Мадрида ослонац тима Црвене фурије. Код селектора чије срце куца за Барселону.

Клубаштво не интересује Шпанце. Луис Енрике је синоћ против Хрватске извео стартну поставу са чак шесторицом фудбалера Реал Мадрида. И само једним из Барселоне у којој је играо, са којом је као тренер освојио Триплету и донео јој последњу титулу првака Европе. Иако је Енрике током каријере играо и за Реал Мадирд из којег је и дошао на Камп Ноу, никада није крио да је заклети Барселониста.

Али на селекторској функцији потискује своје навијачке пориве и професионално обавља посао. Синоћ је против Хрватске у прву поставу уврстио Карвахала, Нача, Рамоса, Себаљоса, Иска и Асенсија. Барселону је представљао само Бускетс.

„Било их је шесторица из Реала? Нисам ни приметио... Нити ме такве ставри инетерсују. Они су играчи Шпаније и то је једино што ме занима. Баш ме брига из којег клуба долазе. Срце нашег тима је тренутно из Реал Мадрида и немам никакав проблем са тим. Једини дрес који видим је – шпански“, рекао је Луис Енрике.  

Ако томе додамо да је су још двојица чланова стартних 11, Де Хеа и Родриго Морено довођени у везу са Реалом као његове жеље, као и да је Лукас Васкез повремени репрезентативац, а Хесус Ваљехо сигуран у будућности, испада је Флорентино Перез намерио да у Мадриду направи репрезентацију Шпаније у малом.

А у време најславније шпанске доминације, репрезентацију су на плећима носили играчи Барселоне: Пике,Пујол, Ћави, Инијеста, Педро, Виља, Бускетс. Њих петорица су били  стартној постави која је 2010. донела Шпанији једини титулу првака света.

Данас је ту само Бускетс, док је повремени репрезентативац Серђи Роберто. Пике се повукао, а Алба се не налази у Енрикеовим плановима. И то је то. Барса нема других кандидата за репрезентацију Шпаније...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар