Prebrojavanje klupskih boja u reprezentaciji Španije?!

Selektora baš briga. . . ! Svejedno mu je ko je od večitih rivala zastupljeniji u nacionalnim timu.

Fudbal 12.09.2018 | 20:00
Prebrojavanje klupskih boja u reprezentaciji Španije?!
Nekada su igrači Barselone bili srce španske reprezentacije. Bilo je to kod selektora Visentea del Boskea. Inače, legende Reala Madrida.

Danas su igrači Real Madrida oslonac tima Crvene furije. Kod selektora čije srce kuca za Barselonu.

Klubaštvo ne interesuje Špance. Luis Enrike je sinoć protiv Hrvatske izveo startnu postavu sa čak šestoricom fudbalera Real Madrida. I samo jednim iz Barselone u kojoj je igrao, sa kojom je kao trener osvojio Tripletu i doneo joj poslednju titulu prvaka Evrope. Iako je Enrike tokom karijere igrao i za Real Madird iz kojeg je i došao na Kamp Nou, nikada nije krio da je zakleti Barselonista.

Ali na selektorskoj funkciji potiskuje svoje navijačke porive i profesionalno obavlja posao. Sinoć je protiv Hrvatske u prvu postavu uvrstio Karvahala, Nača, Ramosa, Sebaljosa, Iska i Asensija. Barselonu je predstavljao samo Buskets.

„Bilo ih je šestorica iz Reala? Nisam ni primetio... Niti me takve stavri inetersuju. Oni su igrači Španije i to je jedino što me zanima. Baš me briga iz kojeg kluba dolaze. Srce našeg tima je trenutno iz Real Madrida i nemam nikakav problem sa tim. Jedini dres koji vidim je – španski“, rekao je Luis Enrike.  

Ako tome dodamo da je su još dvojica članova startnih 11, De Hea i Rodrigo Moreno dovođeni u vezu sa Realom kao njegove želje, kao i da je Lukas Vaskez povremeni reprezentativac, a Hesus Valjeho siguran u budućnosti, ispada je Florentino Perez namerio da u Madridu napravi reprezentaciju Španije u malom.

A u vreme najslavnije španske dominacije, reprezentaciju su na plećima nosili igrači Barselone: Pike,Pujol, Ćavi, Inijesta, Pedro, Vilja, Buskets. Njih petorica su bili  startnoj postavi koja je 2010. donela Španiji jedini titulu prvaka sveta.

Danas je tu samo Buskets, dok je povremeni reprezentativac Serđi Roberto. Pike se povukao, a Alba se ne nalazi u Enrikeovim planovima. I to je to. Barsa nema drugih kandidata za reprezentaciju Španije...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar