Виландер: Ђоковић је један од најбољих у историји!

Уз Џордана и Алија! Бивши шведски тенисер Матс Виландер упоредио је Новака Ђоковића са најбољим спортистима свих времена.  "Могли бисмо додати и Болта", написао је Виландер у колумни за "Л'Еqуипе" и додао: "Да ли је Ђоковић бољи од Федерера и Надала? Вероватно. Он је најбољи спортиста ког је тенис икада видео".

Тенис 14.09.2018 | 19:30
Виландер: Ђоковић је један од најбољих у историји!
Седмоструки Гренд слем шампион није често хвалио Србина, али је после УС опена поручио да је вероватно бољи од Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Ђоковић се после годину и по агоније вратио на врхунски ниво и овог лета освојио Вимблдон, Синсинати и УС опен, па сада има 14 ГС титула, три мање од Шпанца, а шест мање од Швајцарца.

"Ђоковић је најмање блистав од свих великих шампиона. Али игра на највишем могућем нивоу. Бољи од Федерера и Надала? Вероватно. Јер нико не може да га повреди. Невероватно је како је успео да тако компликовану игру учини једноставном. Без покушавања да изведе комплексне ствари и непотребног ризиковања. Не постоји слабост у његовој игри. Он је људски зид. Немогуће га је проћи. Он је најбољи спортиста кога је тенис икад видео. И један од најбољих у спорту генерално. Стављам га у ранг Мајкла Џордана и Мохамеда Алија. Можемо ту додати и Јусеина Болта", похвалио је Матс Виландер нашег тенисера у колумни за француски "Екип" (Л'еqуипе).

Навијачи Новака Ђоковића нису једном били испровоцирани изјавама бившег грен слем шампиона, а сада стручног коментатора "Еуроспорта" и колумнисте "Л'Еqуипа", Матса Виландера.

Повремено се чинило чак да Швеђанин гради име и репутацију у свету медија релативизујући успехе српског аса и умањујући њихов значај, током Ђоковићеве двогодишње кризе испуњене повредама и несвакидашњим поразима Виландер га "није штедео", напротив, али су се ствари драматично промениле после везаних грен слем титула освојених на Вимблдону у јулу и УС опену прошлог викенда.

Колико драматично?

У последњој колумни за утицајни париски спортски лист "Л'Еqуипе", Виландер је оценио да је Ђоковић најбољи спортиста ког је тенис икада видео и да га, шире посматрано, сврстава у групу са Мајклом Џорданом и Мохамедом Алијем.

"Могли бисмо додати и Усеина Болта", написао је на крају колумне, у којој је констатовао и да је српски ас вероватно бољи и од Роџера Федерера и од Рафаеала Надала.

Ево дела колумне, која је изазвала бројне реакције на друштвеним мрежама.

"НАЈБОЉИ СПОРТИСТА КОГ ЈЕ ТЕНИС ИКАДА ВИДЕО"

"Ђоковић је најблиставији од свих великих шампиона. Можда се ради и о највећем могућем нивоу тениса. Да ли је бољи од Федерера и Надала? Вероватно. Јер, нико му ништа не може. Невероватно је како успева да ову веома комплексну игру сведе на једноставне трикове. И све то, тако да избегава компликоване потезе и непотребан ризик".

"Не постоје слабости у његовој игри. Он је човек-зид. Не можеш проћи. То је први и основни разлог због чега је он најбољи спортиста ког је тенис икада видео. И један од најбољих у свету спорта, свих времена. Сврстао бих га у друштво са Џорданом и Алијем. Могли бисмо додати и Болта", потписао је Виландер озбиљну констатацију у писаном издању "Л'Еqуипа".

Слажете ли се?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар