Vilander: Đoković je jedan od najboljih u istoriji!

Uz Džordana i Alija! Bivši švedski teniser Mats Vilander uporedio je Novaka Đokovića sa najboljim sportistima svih vremena.  "Mogli bismo dodati i Bolta", napisao je Vilander u kolumni za "L'Equipe" i dodao: "Da li je Đoković bolji od Federera i Nadala? Verovatno. On je najbolji sportista kog je tenis ikada video".

Tenis 14.09.2018 | 19:30
Vilander: Đoković je jedan od najboljih u istoriji!
Sedmostruki Grend slem šampion nije često hvalio Srbina, ali je posle US opena poručio da je verovatno bolji od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković se posle godinu i po agonije vratio na vrhunski nivo i ovog leta osvojio Vimbldon, Sinsinati i US open, pa sada ima 14 GS titula, tri manje od Španca, a šest manje od Švajcarca.

"Đoković je najmanje blistav od svih velikih šampiona. Ali igra na najvišem mogućem nivou. Bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer niko ne može da ga povredi. Neverovatno je kako je uspeo da tako komplikovanu igru učini jednostavnom. Bez pokušavanja da izvede kompleksne stvari i nepotrebnog rizikovanja. Ne postoji slabost u njegovoj igri. On je ljudski zid. Nemoguće ga je proći. On je najbolji sportista koga je tenis ikad video. I jedan od najboljih u sportu generalno. Stavljam ga u rang Majkla Džordana i Mohameda Alija. Možemo tu dodati i Juseina Bolta", pohvalio je Mats Vilander našeg tenisera u kolumni za francuski "Ekip" (L'equipe).

Navijači Novaka Đokovića nisu jednom bili isprovocirani izjavama bivšeg gren slem šampiona, a sada stručnog komentatora "Eurosporta" i kolumniste "L'Equipa", Matsa Vilandera.

Povremeno se činilo čak da Šveđanin gradi ime i reputaciju u svetu medija relativizujući uspehe srpskog asa i umanjujući njihov značaj, tokom Đokovićeve dvogodišnje krize ispunjene povredama i nesvakidašnjim porazima Vilander ga "nije štedeo", naprotiv, ali su se stvari dramatično promenile posle vezanih gren slem titula osvojenih na Vimbldonu u julu i US openu prošlog vikenda.

Koliko dramatično?

U poslednjoj kolumni za uticajni pariski sportski list "L'Equipe", Vilander je ocenio da je Đoković najbolji sportista kog je tenis ikada video i da ga, šire posmatrano, svrstava u grupu sa Majklom Džordanom i Mohamedom Alijem.

"Mogli bismo dodati i Useina Bolta", napisao je na kraju kolumne, u kojoj je konstatovao i da je srpski as verovatno bolji i od Rodžera Federera i od Rafaeala Nadala.

Evo dela kolumne, koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

"NAJBOLJI SPORTISTA KOG JE TENIS IKADA VIDEO"

"Đoković je najblistaviji od svih velikih šampiona. Možda se radi i o najvećem mogućem nivou tenisa. Da li je bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer, niko mu ništa ne može. Neverovatno je kako uspeva da ovu veoma kompleksnu igru svede na jednostavne trikove. I sve to, tako da izbegava komplikovane poteze i nepotreban rizik".

"Ne postoje slabosti u njegovoj igri. On je čovek-zid. Ne možeš proći. To je prvi i osnovni razlog zbog čega je on najbolji sportista kog je tenis ikada video. I jedan od najboljih u svetu sporta, svih vremena. Svrstao bih ga u društvo sa Džordanom i Alijem. Mogli bismo dodati i Bolta", potpisao je Vilander ozbiljnu konstataciju u pisanom izdanju "L'Equipa".

Slažete li se?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar