ДК - Ђере: Као да играмо за "салатару"!

Српски тенисер Ласло Дјере рекао је да дуел са Индијом за неке можда неће бити атрактиван, али да је за његов Дејвис куп тим као финале.  "За неке није атрактивно, за нас је као финале"! Све бољи тенисер из Сенте требало би да, заједно са Лајовићем, поднесе највећи терет у предстојећем дуелу са Индијом.

Тенис 12.09.2018 | 20:30
ДК - Ђере: Као да играмо за "салатару"!
Србија ће од 14. до 16. септембра у Краљеву играти против Индије бараж за попуну Светске групе Дејвис купа.

Зимус у Нишу "орлови" су изгубили од САД, након што су Ласло Ђере и Душан Лајовић првог дана пружили јак отпор фаворитима, Сему Кверију и Џону Изнеру.

Ситуација са формом и повредама српских тенисера тренутно је таква да ће Ђере и Лајовић поново морати да "заврну рукаве" и уз помоћ публике поведу екипу ка важној победи.

Подсећамо да је 23-годишњак из Сенте пре поменутог меча против Кверија (1:3) играо сингл партију Дејвис купа још против Француза Жоа Вилфреда Цонге (0:3).

"Верујем да ће бити 'трећа-срећа' и моја прва победа у Дејвис купу. Као јуниор сам освојио сребро на екипном првенству Европе, а уверен сам да ћу једног дана и као професионалац стићи до самог врха, као што су то учинили наши асови 2010. године. Мој сан је исти", изјавио је Ђере, тренутно 86. тенисер света.

Он је позвао Краљевчане и све остале да подрже репрезентацију, поготово јер је због новог система такмичења неизвесно кад ће Србија поново играти на домаћем терену.

"Можда прођу године, самим тим и каријере многих од нас пре него што поново добијемо прилику да играмо код куће. Зато овај тренутак треба искористити", истиче Ђере.

"Вредни смо, посвећени задатку и волели бисмо да будемо награђени пуном халом и подршком наше публике. Можда за неке ово није атрактиван меч, али за нас је као финале, као да играмо за освајање 'салатаре'".

Селектор Ненад Зимоњић у тим је позвао још Пеђу Крстина и Николу Милојевића.

Предстојећег викенда на распореду су и полуфинала Светске групе, Француска - Шпанија (Лил) и Хрватска - САД (Задар), док ће осим Србије и Индије у плеј-офу играти: Аргентина - Колумбија, Велика Британија - Узбекистан, Аустрија - Аустралија, Швајцарска - Шведска, Канада - Холандија, Мађарска - Чешка, Јапан - Босна и Херцеговина.

Као поражени четвртфиналисти, опстанак у елитном друштву осигурали су Италија, Немачка, Казахстан и Белгија.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар