DK - Đere: Kao da igramo za "salataru"!

Srpski teniser Laslo Djere rekao je da duel sa Indijom za neke možda neće biti atraktivan, ali da je za njegov Dejvis kup tim kao finale.  "Za neke nije atraktivno, za nas je kao finale"! Sve bolji teniser iz Sente trebalo bi da, zajedno sa Lajovićem, podnese najveći teret u predstojećem duelu sa Indijom.

Tenis 12.09.2018 | 20:30
DK - Đere: Kao da igramo za "salataru"!
Srbija će od 14. do 16. septembra u Kraljevu igrati protiv Indije baraž za popunu Svetske grupe Dejvis kupa.

Zimus u Nišu "orlovi" su izgubili od SAD, nakon što su Laslo Đere i Dušan Lajović prvog dana pružili jak otpor favoritima, Semu Kveriju i Džonu Izneru.

Situacija sa formom i povredama srpskih tenisera trenutno je takva da će Đere i Lajović ponovo morati da "zavrnu rukave" i uz pomoć publike povedu ekipu ka važnoj pobedi.

Podsećamo da je 23-godišnjak iz Sente pre pomenutog meča protiv Kverija (1:3) igrao singl partiju Dejvis kupa još protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge (0:3).

"Verujem da će biti 'treća-sreća' i moja prva pobeda u Dejvis kupu. Kao junior sam osvojio srebro na ekipnom prvenstvu Evrope, a uveren sam da ću jednog dana i kao profesionalac stići do samog vrha, kao što su to učinili naši asovi 2010. godine. Moj san je isti", izjavio je Đere, trenutno 86. teniser sveta.

On je pozvao Kraljevčane i sve ostale da podrže reprezentaciju, pogotovo jer je zbog novog sistema takmičenja neizvesno kad će Srbija ponovo igrati na domaćem terenu.

"Možda prođu godine, samim tim i karijere mnogih od nas pre nego što ponovo dobijemo priliku da igramo kod kuće. Zato ovaj trenutak treba iskoristiti", ističe Đere.

"Vredni smo, posvećeni zadatku i voleli bismo da budemo nagrađeni punom halom i podrškom naše publike. Možda za neke ovo nije atraktivan meč, ali za nas je kao finale, kao da igramo za osvajanje 'salatare'".

Selektor Nenad Zimonjić u tim je pozvao još Peđu Krstina i Nikolu Milojevića.

Predstojećeg vikenda na rasporedu su i polufinala Svetske grupe, Francuska - Španija (Lil) i Hrvatska - SAD (Zadar), dok će osim Srbije i Indije u plej-ofu igrati: Argentina - Kolumbija, Velika Britanija - Uzbekistan, Austrija - Australija, Švajcarska - Švedska, Kanada - Holandija, Mađarska - Češka, Japan - Bosna i Hercegovina.

Kao poraženi četvrtfinalisti, opstanak u elitnom društvu osigurali su Italija, Nemačka, Kazahstan i Belgija.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar