Шаћири: Не плашим се доласка у Београд!

Швајцарски репрезентативац пореклом са Косова, Џердан Шаћири, изјавио је да се не плаши доласка у главни град Србије.  “Читао сам шта се пише”, поручио везиста Ливерпула.

Фудбал 14.09.2018 | 12:00
Шаћири: Не плашим се доласка у Београд!
Шаћири ће вероватно бити део тима Ливерпула који ће гостовати Црвеној звезди у Београду 6. новембра, у Лиги шампиона.

Шаћири је на Светском првенству гол против Србије прославио "спајањем руку у облику албанског орла", због чега је био на удару критика, како у Србији, тако и Швајцарској.

Офанзивни везиста је одговорио на најаве да ће у Београду бити изложен великом притиску пред пуним трибинама "Рајка Митића".

“"Не дозвољавам да ме било шта плаши. Читао сам шта се пише, али отпутоваћу сасвим нормално тамо да бих играо фудбал. Никог се не плашим“", изјавио је Шаћири.

Репрезентативац Швајцарске Џердан Шаћири (26) почетком новембра ће са Ливерпулом бити гост Црвене звезде, у утакмици 4. кола Ц групе Лиге шампиона, такмичења које ће и ове сезоне ексклузивно преносити ТВ Арена спорт.

Шаћири је рођен на Косову и Метохији и то би, само по себи, било довољно за благо узбуркавање страсти пред овај меч.

Али, то што је заједно са Гранитом Џаком, на Светском првенству у Русији славио голове против Србије на непримерен начин - укрштајући руке, тако да подсећају на двоглавог орла са заставе Албаније - учинило га је екстремно непопуларним у нашој земљи.

На најаве да ће приликом гостовања у Београду бити изложен великом притиску, Шаћири је за лист "Блик" рекао:

"Не дозвољавам да ме било шта плаши. Читао сам шта се пише, али отпутоваћу тамо сасвим нормално, како бих играо фудбал. Никога се не плашим".

Рођени Гњиланац преселио се у Швајцарску као беба, пошто су његови родитељи тамо емигрирали 1992. године.

Поникао је у Базелу, где је прошао све млађе селекције, а потом наступао за Бајерн, Интер и Стоук. Овог лета стигао је на "Енфилд" за 13,5 милиона фунти.

Шаћири и Џака су због истицања албанског симбола били на удару критика и швајцарске јавности, па су окупљање репрезентације пред почетак Лиге нација искористили да обећају да више неће тако поступати.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар