Šaćiri: Ne plašim se dolaska u Beograd!

Švajcarski reprezentativac poreklom sa Kosova, Džerdan Šaćiri, izjavio je da se ne plaši dolaska u glavni grad Srbije.  “Čitao sam šta se piše”, poručio vezista Liverpula.

Fudbal 14.09.2018 | 12:00
Šaćiri: Ne plašim se dolaska u Beograd!
Šaćiri će verovatno biti deo tima Liverpula koji će gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu 6. novembra, u Ligi šampiona.

Šaćiri je na Svetskom prvenstvu gol protiv Srbije proslavio "spajanjem ruku u obliku albanskog orla", zbog čega je bio na udaru kritika, kako u Srbiji, tako i Švajcarskoj.

Ofanzivni vezista je odgovorio na najave da će u Beogradu biti izložen velikom pritisku pred punim tribinama "Rajka Mitića".

“"Ne dozvoljavam da me bilo šta plaši. Čitao sam šta se piše, ali otputovaću sasvim normalno tamo da bih igrao fudbal. Nikog se ne plašim“", izjavio je Šaćiri.

Reprezentativac Švajcarske Džerdan Šaćiri (26) početkom novembra će sa Liverpulom biti gost Crvene zvezde, u utakmici 4. kola C grupe Lige šampiona, takmičenja koje će i ove sezone ekskluzivno prenositi TV Arena sport.

Šaćiri je rođen na Kosovu i Metohiji i to bi, samo po sebi, bilo dovoljno za blago uzburkavanje strasti pred ovaj meč.

Ali, to što je zajedno sa Granitom Džakom, na Svetskom prvenstvu u Rusiji slavio golove protiv Srbije na neprimeren način - ukrštajući ruke, tako da podsećaju na dvoglavog orla sa zastave Albanije - učinilo ga je ekstremno nepopularnim u našoj zemlji.

Na najave da će prilikom gostovanja u Beogradu biti izložen velikom pritisku, Šaćiri je za list "Blik" rekao:

"Ne dozvoljavam da me bilo šta plaši. Čitao sam šta se piše, ali otputovaću tamo sasvim normalno, kako bih igrao fudbal. Nikoga se ne plašim".

Rođeni Gnjilanac preselio se u Švajcarsku kao beba, pošto su njegovi roditelji tamo emigrirali 1992. godine.

Ponikao je u Bazelu, gde je prošao sve mlađe selekcije, a potom nastupao za Bajern, Inter i Stouk. Ovog leta stigao je na "Enfild" za 13,5 miliona funti.

Šaćiri i Džaka su zbog isticanja albanskog simbola bili na udaru kritika i švajcarske javnosti, pa su okupljanje reprezentacije pred početak Lige nacija iskoristili da obećaju da više neće tako postupati.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar