Бразил бацио петарду и добио нову „деветку“!

Ришарлисонов дар-мар за мање од сат времена! Смена генерација изгледа добро.  Нејмар се обрукао: Гол, асистенције и фолирање. . . ! Бразил је био импресиван у Вашингтону, али је Американац у једном тренутку морао да казни капитена екипе за нови покушај симулирања прекршаја.

Фудбал 12.09.2018 | 11:45
Бразил бацио петарду и добио нову „деветку“!
После неуспеха на Мундијалу у Русији, Бразил је почео са лаганом сменом генерација као припреме за Копа Америка чији је домаћин наредног лета.

Селектор Тите је подмладио екипу, а после победе у пријатељском мечу против Америке (2:0), Бразилци су јутрос декласирали Салвадор 5:0 у мечу одиграном у америчком Лендоверу. Међутим, већи утисак од убедљиве победе је учинак новог адута бразилске репрезентације Ришарлисона.

Крилни нападач који је овог лета прешао из Вотфорда у Евертон као најскупљи играч клуба са Гудисона у историји, намеће се као озбиљно решење за Бразил у будућности. Недавно је против Америке дебитовао пошто је ушао са клупе и одиграо петнаестак минута, а синоћ је експлодирао и бацио у сенку звезде попут Нејмара, Кутиња, Косте...

Ришарлисон је постигао два гола, од којих је један био спектакуларан и изнудио пенал за трећи. Више него сјајан учинак с обзиром да је све то успео за само 54 минута на терену када га је Тите заменио. Занимљиво је да је Евертонов нападач играо на позицији центрафора иако је он крило. И снашао се феноменално у новој улози. Габријел Жезус и Роберто Фирмино би могли да се забрину...

Поред два гола Ришарлисона, у стрелце су се уписали Кутињо, Маркињос и Нејмар из пенала. Тите је одморио неке играче попут Фирмина, Алисона, Тијага СИлве...

Бразил је играо у саставу: Нето – Милитао, Деде (од 46. Фелипе), Маркињос, Алекс Сандро – Каземиро (од 46. Фред), Артур (од 70. Андреас Переира), Кутињо (од 54. Евертон) – Даглас Коста (од 54. Вилијан), Ришарлисон (од 54. Пакета), Нејмар  



"Бразил глобал тур" гостовао је у септембру у Сједињеним Државама, где су велике звезде светског фудбала предвођене капитеном Нејмаром победиле у оба меча.

После тријумфа од 2:0 (2:0) над Американцима у Њу Џерсију, Бразилци су рано јутрос по нашем времену декласирали и Салвадор 5:0 (3:0) у Вашингтону.

Нејмар је на 92 наступа за Бразил, чији је капитен, постигао 59 голова уз 32 асистенције. Рекордер је и даље Пеле са 77 погодака.

На гол са беле тачке у дуелу са САД, Нејмар је на стадиону Редскинса додао још један са пенала за 1:0 у 4. минуту и потом чак три пута асистирао до последњег звиждука судије Жаира Маруфа.

У међувремену, још једним непотребним симулирањем фаула натерао је америчког арбитра да му покаже и жути картон пред 28.500 људи, чиме је само "подгрејао" чорбу закувану у јуну и јулу на Светском првенству у Русији.

Голове за Титеов тим постигли су још Ришарлисон (16, 50), Фелипе Кутињо (30) и Маркињош (90).

"Бразил глобал тур" у октобру ће бити настављен у Саудијској Арабији, где ће четвртфиналисти претходног Мундијала одмерити снаге са домаћином у Ријаду (12. октобар), а потом и највећим ривалом, Аргентином, у Џеди (16. октобар).

Резултати пријатељских утакмица:

среда

Колумбија - Аргентина 0:0
Бразол - Салвадор 5:0
САД - Мексико 1:0
Панама - Венецуела 0:2
Еквадор - Гватемала 2:0

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар