Brazil bacio petardu i dobio novu „devetku“!

Rišarlisonov dar-mar za manje od sat vremena! Smena generacija izgleda dobro.  Nejmar se obrukao: Gol, asistencije i foliranje. . . ! Brazil je bio impresivan u Vašingtonu, ali je Amerikanac u jednom trenutku morao da kazni kapitena ekipe za novi pokušaj simuliranja prekršaja.

Fudbal 12.09.2018 | 11:45
Brazil bacio petardu i dobio novu „devetku“!
Posle neuspeha na Mundijalu u Rusiji, Brazil je počeo sa laganom smenom generacija kao pripreme za Kopa Amerika čiji je domaćin narednog leta.

Selektor Tite je podmladio ekipu, a posle pobede u prijateljskom meču protiv Amerike (2:0), Brazilci su jutros deklasirali Salvador 5:0 u meču odigranom u američkom Lendoveru. Međutim, veći utisak od ubedljive pobede je učinak novog aduta brazilske reprezentacije Rišarlisona.

Krilni napadač koji je ovog leta prešao iz Votforda u Everton kao najskuplji igrač kluba sa Gudisona u istoriji, nameće se kao ozbiljno rešenje za Brazil u budućnosti. Nedavno je protiv Amerike debitovao pošto je ušao sa klupe i odigrao petnaestak minuta, a sinoć je eksplodirao i bacio u senku zvezde poput Nejmara, Kutinja, Koste...

Rišarlison je postigao dva gola, od kojih je jedan bio spektakularan i iznudio penal za treći. Više nego sjajan učinak s obzirom da je sve to uspeo za samo 54 minuta na terenu kada ga je Tite zamenio. Zanimljivo je da je Evertonov napadač igrao na poziciji centrafora iako je on krilo. I snašao se fenomenalno u novoj ulozi. Gabrijel Žezus i Roberto Firmino bi mogli da se zabrinu...

Pored dva gola Rišarlisona, u strelce su se upisali Kutinjo, Markinjos i Nejmar iz penala. Tite je odmorio neke igrače poput Firmina, Alisona, Tijaga SIlve...

Brazil je igrao u sastavu: Neto – Militao, Dede (od 46. Felipe), Markinjos, Aleks Sandro – Kazemiro (od 46. Fred), Artur (od 70. Andreas Pereira), Kutinjo (od 54. Everton) – Daglas Kosta (od 54. Vilijan), Rišarlison (od 54. Paketa), Nejmar  



"Brazil global tur" gostovao je u septembru u Sjedinjenim Državama, gde su velike zvezde svetskog fudbala predvođene kapitenom Nejmarom pobedile u oba meča.

Posle trijumfa od 2:0 (2:0) nad Amerikancima u Nju Džersiju, Brazilci su rano jutros po našem vremenu deklasirali i Salvador 5:0 (3:0) u Vašingtonu.

Nejmar je na 92 nastupa za Brazil, čiji je kapiten, postigao 59 golova uz 32 asistencije. Rekorder je i dalje Pele sa 77 pogodaka.

Na gol sa bele tačke u duelu sa SAD, Nejmar je na stadionu Redskinsa dodao još jedan sa penala za 1:0 u 4. minutu i potom čak tri puta asistirao do poslednjeg zvižduka sudije Žaira Marufa.

U međuvremenu, još jednim nepotrebnim simuliranjem faula naterao je američkog arbitra da mu pokaže i žuti karton pred 28.500 ljudi, čime je samo "podgrejao" čorbu zakuvanu u junu i julu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Golove za Titeov tim postigli su još Rišarlison (16, 50), Felipe Kutinjo (30) i Markinjoš (90).

"Brazil global tur" u oktobru će biti nastavljen u Saudijskoj Arabiji, gde će četvrtfinalisti prethodnog Mundijala odmeriti snage sa domaćinom u Rijadu (12. oktobar), a potom i najvećim rivalom, Argentinom, u Džedi (16. oktobar).

Rezultati prijateljskih utakmica:

sreda

Kolumbija - Argentina 0:0
Brazol - Salvador 5:0
SAD - Meksiko 1:0
Panama - Venecuela 0:2
Ekvador - Gvatemala 2:0

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar