Бјелица: Боцкају ме да сам "приватизовао" лопту!

Сјајни крилни кошаркаш у четвртак ће против Грчке заиграти за репрезентацију после непуне три године.

Кошарка 12.09.2018 | 12:30
Бјелица: Боцкају ме да сам "приватизовао" лопту!
Немања Бјелица изјавио је пред полазак на Крит да је жељан игре и спреман да после дуге паузе поново заигра за репрезентацију Србије.

У дресу са државним грбом није га било још од 20. септембра 2015. године, када су "орлови" на Еуробаскету у Француској поражени од домаћина у мечу за треће место.

"Саиграчи ме мало боцкају да сам 'приватизовао' лопту, јер сам се заиста ужелео. Пропустио сам две године у репрезентацији, сада имам ону улогу коју сам имао пре одласка у Америку и баш то ми је требало за самопоуздање. Игра са лоптом ми је најбитнија, да креирам за себе и за саиграче. Осећам се супер, задовољан сам и спреман", изјавио је нови члан Сакраменто Кингса после тренинга у дворани "Александар Николић".

Иако је претходна два дана био на поштеди, због спазама у пределу врата, "Бели" истиче да су и он и саиграчи у добром стању пред "можда и најбитнију утакмицу у овим квалификацијама".

"Мислим да су Грци са изузетком Адетокунба у најјачем саставу, нама фали пар носилаца, али не бежимо од улоге фаворита. Идемо доле да победимо, јер ће нам у том случају бити много лакше у следећим 'прозорима'", осврнуо се Бјелица на новембар и фебруар, када НБА играчи сигурно неће моћи да помогну националном тиму.

Некадашњи МВП Евролиге добро познаје већину грчких репрезентативаца још из времена када је наступао за Басконију и Фенербахче, али такође са ранијих великих интернационалних такмичења.

Свима нам је у лепом сећању остао Мадрид 2014, када су "орлови" у осмини финала Светског првенства савладали Грчку са 90:72.

"Спуштају лопту на Бурусиса и Принтезиса, имају по двојицу квалитетних играча на свакој позицији. Дуго су заједно, имају искуства... Биће веома тешка утакмица, али морамо да идемо на победу", завршио је Немања Бјелица.

Српска експедиција је са аеродрома "Никола Тесла" полетела данас у 11.15, а утакмица у Хераклиону на Криту заказана је за четвртак од 20.00.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар