Bjelica: Bockaju me da sam "privatizovao" loptu!

Sjajni krilni košarkaš u četvrtak će protiv Grčke zaigrati za reprezentaciju posle nepune tri godine.

Košarka 12.09.2018 | 12:30
Bjelica: Bockaju me da sam "privatizovao" loptu!
Nemanja Bjelica izjavio je pred polazak na Krit da je željan igre i spreman da posle duge pauze ponovo zaigra za reprezentaciju Srbije.

U dresu sa državnim grbom nije ga bilo još od 20. septembra 2015. godine, kada su "orlovi" na Eurobasketu u Francuskoj poraženi od domaćina u meču za treće mesto.

"Saigrači me malo bockaju da sam 'privatizovao' loptu, jer sam se zaista uželeo. Propustio sam dve godine u reprezentaciji, sada imam onu ulogu koju sam imao pre odlaska u Ameriku i baš to mi je trebalo za samopouzdanje. Igra sa loptom mi je najbitnija, da kreiram za sebe i za saigrače. Osećam se super, zadovoljan sam i spreman", izjavio je novi član Sakramento Kingsa posle treninga u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Iako je prethodna dva dana bio na poštedi, zbog spazama u predelu vrata, "Beli" ističe da su i on i saigrači u dobrom stanju pred "možda i najbitniju utakmicu u ovim kvalifikacijama".

"Mislim da su Grci sa izuzetkom Adetokunba u najjačem sastavu, nama fali par nosilaca, ali ne bežimo od uloge favorita. Idemo dole da pobedimo, jer će nam u tom slučaju biti mnogo lakše u sledećim 'prozorima'", osvrnuo se Bjelica na novembar i februar, kada NBA igrači sigurno neće moći da pomognu nacionalnom timu.

Nekadašnji MVP Evrolige dobro poznaje većinu grčkih reprezentativaca još iz vremena kada je nastupao za Baskoniju i Fenerbahče, ali takođe sa ranijih velikih internacionalnih takmičenja.

Svima nam je u lepom sećanju ostao Madrid 2014, kada su "orlovi" u osmini finala Svetskog prvenstva savladali Grčku sa 90:72.

"Spuštaju loptu na Burusisa i Printezisa, imaju po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Dugo su zajedno, imaju iskustva... Biće veoma teška utakmica, ali moramo da idemo na pobedu", završio je Nemanja Bjelica.

Srpska ekspedicija je sa aerodroma "Nikola Tesla" poletela danas u 11.15, a utakmica u Heraklionu na Kritu zakazana je za četvrtak od 20.00.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar