Селектор Ђоровић: Ово је тријумф за великог Буњу!

Тријумф орлића са посветом: За Горана Буњевчевића. . .  Селектор младе репрезентације Горан Ђоровић сетио се свог блиског сарадника после великог успеха. .  „Показали смо како се бори за дрес Србије“, поручио селектор младе селекије после извесног пласмана на Првенство Европе.

Фудбал 12.09.2018 | 10:15
Селектор Ђоровић: Ово је тријумф за великог Буњу!
У-21 селекција Србије је успела и у Русији остварила и осму узастопну победу, сасвим сигурно вредну пласмана на Европско првенство у Италији и Сан Марину.

Головима Луке Јовића и Александра Лутовца, "орлићи" су у Нижњем Новгороду направили велики преокрет против домаћина и максималним учинком у квалификацијама резервисали своје место у друштву 12 најуспешнијих селекција играча рођених 1996. године и касније.

Селектор "орлића" Горан Ђоровић са великим успехом води младу репрезентацију кроз актуелни циклус, а када је остварио основни задатак, успех је посветио Горану Буњевчевићу, недавно преминулом директору Фудбалског савеза Србије, који га је и промовисао у шефа струке ове селекције.

"Ову победу, верујем и пласман на Европско првенство, јер остала је само теорија, посвећујемо покојном Горану Буњевчевићу, великом човеку и сјајном директору, особи која ће заувек бити у нашим срцима. У њему смо од првог дана имали велику подршку и заједно смо много тога прошли. Овог успеха не би било без њега који нас је довео и омогућио да се данас сви радујемо", рекао је Ђоровић, а пренео ФСС.

Коментаришући меч и преокрет, он је рекао...

"Честитке момцима, показали су како се бори за дрес Србије. И не само у овом мечу, већ током целих квалификација показали су тимски и индивидуални дух, карактер вредан великих резултата. За њих нема изгубљене лопте, дуела, спремни су да падну и одмах се дигну, да се боре до последњег даха. Тако је било и сада када су се вратили из минуса. Одиграли смо добру утакмицу против великог противника".

Пласман Србије на Европско првенство сада би могао да буде спречен само теоријом, односно евентуалним убедљивим поразима у мечевима против Аустрије и Јерменије у октобру.

"Желимо до краја да будемо на висини задатка, ја кажем увек у складу са захтевима које тражи дрес Србије. Свако ко обуче овај дрес мора бити свестан његове тежине, а ови момци то знају. Зато се данас и радују", додао је Ђоровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар