Selektor Đorović: Ovo je trijumf za velikog Bunju!

Trijumf orlića sa posvetom: Za Gorana Bunjevčevića. . .  Selektor mlade reprezentacije Goran Đorović setio se svog bliskog saradnika posle velikog uspeha. .  „Pokazali smo kako se bori za dres Srbije“, poručio selektor mlade selekije posle izvesnog plasmana na Prvenstvo Evrope.

Fudbal 12.09.2018 | 10:15
Selektor Đorović: Ovo je trijumf za velikog Bunju!
U-21 selekcija Srbije je uspela i u Rusiji ostvarila i osmu uzastopnu pobedu, sasvim sigurno vrednu plasmana na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

Golovima Luke Jovića i Aleksandra Lutovca, "orlići" su u Nižnjem Novgorodu napravili veliki preokret protiv domaćina i maksimalnim učinkom u kvalifikacijama rezervisali svoje mesto u društvu 12 najuspešnijih selekcija igrača rođenih 1996. godine i kasnije.

Selektor "orlića" Goran Đorović sa velikim uspehom vodi mladu reprezentaciju kroz aktuelni ciklus, a kada je ostvario osnovni zadatak, uspeh je posvetio Goranu Bunjevčeviću, nedavno preminulom direktoru Fudbalskog saveza Srbije, koji ga je i promovisao u šefa struke ove selekcije.

"Ovu pobedu, verujem i plasman na Evropsko prvenstvo, jer ostala je samo teorija, posvećujemo pokojnom Goranu Bunjevčeviću, velikom čoveku i sjajnom direktoru, osobi koja će zauvek biti u našim srcima. U njemu smo od prvog dana imali veliku podršku i zajedno smo mnogo toga prošli. Ovog uspeha ne bi bilo bez njega koji nas je doveo i omogućio da se danas svi radujemo", rekao je Đorović, a preneo FSS.

Komentarišući meč i preokret, on je rekao...

"Čestitke momcima, pokazali su kako se bori za dres Srbije. I ne samo u ovom meču, već tokom celih kvalifikacija pokazali su timski i individualni duh, karakter vredan velikih rezultata. Za njih nema izgubljene lopte, duela, spremni su da padnu i odmah se dignu, da se bore do poslednjeg daha. Tako je bilo i sada kada su se vratili iz minusa. Odigrali smo dobru utakmicu protiv velikog protivnika".

Plasman Srbije na Evropsko prvenstvo sada bi mogao da bude sprečen samo teorijom, odnosno eventualnim ubedljivim porazima u mečevima protiv Austrije i Jermenije u oktobru.

"Želimo do kraja da budemo na visini zadatka, ja kažem uvek u skladu sa zahtevima koje traži dres Srbije. Svako ko obuče ovaj dres mora biti svestan njegove težine, a ovi momci to znaju. Zato se danas i raduju", dodao je Đorović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar