ЕП до 21: Перфектна Србија иде на ЕУРО!

Победа као Русија - непобедива Србија иде на ЕУРО! "Орлићи" су успели! Остварили су и осму победу и из Нижњег Новгорода отишли на Европско првенство 2019. године! Орлићи после преокрета славили у Русији – 2:1.

Фудбал 11.09.2018 | 20:15
ЕП до 21: Перфектна Србија иде на ЕУРО!
Орлићи су спремни за нови поход на европски врх! Перфектна млада репрезентација Србије пласирала се на Првенство Европе у Италији, пошто је као гост савладала Русију – 2:1. Дефинитивно, Горан Ђоровић је направио неуништиву селекцију. Руси су добрих 6в минута имали игру, контролу и шансе... Све је мирисало на пораз Орлића, али... Онда је уследио српски удар.

Селектор Ђоровић је намирисао да би Лука Аџић могао да донесе нешто креативно нашој селекцији. Управо је његов продор иницирао победоносни погодак Александра Лутовца. Пре тога је Лука Јовић казнио глупост руског голмана. Имали смо много среће, али заслужили смо пласман на Првенство Европе. Победили смо у Русији, иако није у Ђоровићевој чети било Живковића, Грујића, Радоњића. На послетку ова генерација је везала осам победа. Капа доле.

Честитке су заслужили сви. Јовић је остао прибран, Пантић се трудио и када му није ишло, али је Борис Радуновић спустио рампу.

Кроз прави пакао прошли су млади репрезентативци Србије у првом полувремену меча у Нижњи Новгороду. Руси, који јуре статус једне од најбољих другопласираних селекција, су нас надскочили, натрчали, били агресивнији и опаснији. Селектор Горан Ђоровић је у стартну поставу вратио Луку Јовића (оперисао зуб) и на терен извео нови тандем крила (Ранђеловић – Лутовац). Међутим, Орлићи офанзивно ништа нису могли да ураде. Руси су играли брзо, понекад у трансу, па смо били принуђени да се концентришемо на дефанзиву.

Русија је посебо била опасна по боку, где су дејствовали Обијаков и Мелкадзе и на силне муке стављали Богосавца и Гајића. Срећом, па је домаћин био неинспирисан у завршници. Шетала се лопта паралелно са гол линијом, погађао се и спољни део мреже... Наш везни ред није могао да дође до даха. Повремено је само Данило Пантић успевао да задржи лопту, у игри није било ни Луке Јовића.

Морао је да реагује на полувремену Горан Ђоровић и уместо мало приметног Луке Илића са клупе подигне Уроша Рачића. Ипак, и та промена није донела помак у игри нашег тима. Опет су нас Руси  мучили брзом транзицијом и вешто гађали простор између Богосавца и наших штопера. Зујало је око Радуновићевог гола и права је штета што Русе нисмо казнили у 60.минуту.

Коначно је добар позет направио Лука Јовић, промешао неколико играча и идеално послужио Лутовца. Крилни фудбалер Рада је са три метара дигао лопту преко гола...

Невероватан промашај Лутовца можда је имао пресудан утицај на исход меча. Врло брзо Руси су наплатили велику иницијативу. Примили смо гол на јефтин начин. Расказаков је лепо извео слободан ударац, српски играчи су били далеко од Чернова који је са пет метара главом погодио Радуновићеву мрежу.

Ситуација је деловала изгубљено. Руси су и даље били опасни. Били близу другог гола. А онда је Расказов одиграо кратку повратну лопту, Меликхов је закачио Јовића и направио пенал. За нападача Ајнтрахта из Франкфурта била је то ствар рутине.

А онда се у Нижњију расуо таленат Луке Аџића и погодак Лутовца...

Браво "орлићи"!

Млада репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство и то максималним учинком. Осам утакмица - осам победа!

Екипа селектора Горана Ђоровића је у Нижњем Новгороду савладала домаћина и преокретом за памћење увела Србију међу 12 најбољих селекција Старог континента у свом узрасту (1996. годиште и млађи).

РУСИЈА - СРБИЈА 1:2 (0:0)

Домаћин је повео у 62. минуту поготком Никите Чернова из прекида, "баћушке" су потом имале још једну огромну шансу да поведу и да се награде за бољу игру, али је убрзо резултат почео да се мења у корист "орлића".

Лука Јовић је у 73. минуту примио лопту у шеснаестерцу и у ћошку изнудио пенал који је лично искористио, за 1:1. Руси су остали у шоку, потпуно изгубили игру, а "докусурио" их је Александар Лутовац два минута пре краја, на сјајну асистенцију резервисте Луке Аџића за коначних 1:2!

Тако је Ђоровићев тим изборио пласман максималним учинком од 24 освојена бода из осам кола! То аутоматски значи да ће преостале утакмице против Аустрије у Новом Саду (12. октобра) и Јерменије, такође у Србији (16. новембра) бити ревијалне за наш тим.

Ови играчи су остварили велики успех у Нижњем Новгороду:

Радуновић - Гајић, Марковић, Јовановић, Богосавац - Машовић, Илић (од 47' Рачић) - Ранђеловић (од 69' Аџић), Пантић, Лутовац (од 93' Стевановић) - Јовић. На клупи су остали Шапоњић, Месаровић, Терзић и Манојловић.

Већ од сутра, "орлићи" ће моћи да размишљају о Европском првенству у Италији и Сан Марину, заказаном за јун следеће године. Могуће је да ће Ђоровић на завршном турниру моћи да рачуна и на још јачи састав, јер су овог септембра у "А" репрезентацији били Андрија Живковић, Немања Радоњић, Саша Лукић и Никола Миленковић, док је Марко Грујић остао у Херти.

Млада репрезентација је остварила велики успех и наставила низ победа вредан сваког истицања и похвале. Овако су играли "орлићи" у квалификацијама:

Србија - Гибралтар 4:0
/Живковић 19', Пантић 28', 39', Јовић 47'/

Македонија - Србија 0:2
/Лукић 22', Живковић 37'/

Србија - Русија 3:2
/Пантић 14', Јовић 33', 60' - Земалетдинов 26', Мелкадзе 42'/

Аустрија - Србија 1:3
/Лајмер 80' - Лутовац 30', Јовић 87'п, Илић 91'/

Јерменија - Србија 0:1
/Лутовац 53'/

Гибралтар - Србија 0:6
/Лукић 15', Јовић 21', 61', Гајић 41', Лутовац 49', Брито 82'аг/

Србија - Македонија 2:1
/Шапоњић 28'п, Ранђеловић 80' - Костадинов 64'/

РУСИЈА – СРБИЈА 1:2 (0:0)
/Чернов 62 – Јовић 74 пен, Лутовац 88/

Стадион: Нижњи Новгород

Судија: Масимилијано Ирати

РУСИЈА (4-3-3): Меликхов – Расказов, Чернов, Фомин, Лисов – Гулијев, Коновалов, Зигуљев – Облијаков, Зуев (од 73. , Мелкадзе (од 84. Собољев).

СРБИЈА (4-3-2-1): Радуновић – Гајић, Јовановић, Марковић, Богосавац – Машовић, Лука Илић (од 46. Рачић), Пантић – Ранђеловић (од 69. Аџић), Лутовац (од 90.Стевановић), Јовић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар