EP do 21: Perfektna Srbija ide na EURO!

Pobeda kao Rusija - nepobediva Srbija ide na EURO! "Orlići" su uspeli! Ostvarili su i osmu pobedu i iz Nižnjeg Novgoroda otišli na Evropsko prvenstvo 2019. godine! Orlići posle preokreta slavili u Rusiji – 2:1.

Fudbal 11.09.2018 | 20:15
EP do 21: Perfektna Srbija ide na EURO!
Orlići su spremni za novi pohod na evropski vrh! Perfektna mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Prvenstvo Evrope u Italiji, pošto je kao gost savladala Rusiju – 2:1. Definitivno, Goran Đorović je napravio neuništivu selekciju. Rusi su dobrih 6v minuta imali igru, kontrolu i šanse... Sve je mirisalo na poraz Orlića, ali... Onda je usledio srpski udar.

Selektor Đorović je namirisao da bi Luka Adžić mogao da donese nešto kreativno našoj selekciji. Upravo je njegov prodor inicirao pobedonosni pogodak Aleksandra Lutovca. Pre toga je Luka Jović kaznio glupost ruskog golmana. Imali smo mnogo sreće, ali zaslužili smo plasman na Prvenstvo Evrope. Pobedili smo u Rusiji, iako nije u Đorovićevoj četi bilo Živkovića, Grujića, Radonjića. Na posletku ova generacija je vezala osam pobeda. Kapa dole.

Čestitke su zaslužili svi. Jović je ostao pribran, Pantić se trudio i kada mu nije išlo, ali je Boris Radunović spustio rampu.

Kroz pravi pakao prošli su mladi reprezentativci Srbije u prvom poluvremenu meča u Nižnji Novgorodu. Rusi, koji jure status jedne od najboljih drugoplasiranih selekcija, su nas nadskočili, natrčali, bili agresivniji i opasniji. Selektor Goran Đorović je u startnu postavu vratio Luku Jovića (operisao zub) i na teren izveo novi tandem krila (Ranđelović – Lutovac). Međutim, Orlići ofanzivno ništa nisu mogli da urade. Rusi su igrali brzo, ponekad u transu, pa smo bili prinuđeni da se koncentrišemo na defanzivu.

Rusija je posebo bila opasna po boku, gde su dejstvovali Obijakov i Melkadze i na silne muke stavljali Bogosavca i Gajića. Srećom, pa je domaćin bio neinspirisan u završnici. Šetala se lopta paralelno sa gol linijom, pogađao se i spoljni deo mreže... Naš vezni red nije mogao da dođe do daha. Povremeno je samo Danilo Pantić uspevao da zadrži loptu, u igri nije bilo ni Luke Jovića.

Morao je da reaguje na poluvremenu Goran Đorović i umesto malo primetnog Luke Ilića sa klupe podigne Uroša Račića. Ipak, i ta promena nije donela pomak u igri našeg tima. Opet su nas Rusi  mučili brzom tranzicijom i vešto gađali prostor između Bogosavca i naših štopera. Zujalo je oko Radunovićevog gola i prava je šteta što Ruse nismo kaznili u 60.minutu.

Konačno je dobar pozet napravio Luka Jović, promešao nekoliko igrača i idealno poslužio Lutovca. Krilni fudbaler Rada je sa tri metara digao loptu preko gola...

Neverovatan promašaj Lutovca možda je imao presudan uticaj na ishod meča. Vrlo brzo Rusi su naplatili veliku inicijativu. Primili smo gol na jeftin način. Raskazakov je lepo izveo slobodan udarac, srpski igrači su bili daleko od Černova koji je sa pet metara glavom pogodio Radunovićevu mrežu.

Situacija je delovala izgubljeno. Rusi su i dalje bili opasni. Bili blizu drugog gola. A onda je Raskazov odigrao kratku povratnu loptu, Melikhov je zakačio Jovića i napravio penal. Za napadača Ajntrahta iz Frankfurta bila je to stvar rutine.

A onda se u Nižnjiju rasuo talenat Luke Adžića i pogodak Lutovca...

Bravo "orlići"!

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo i to maksimalnim učinkom. Osam utakmica - osam pobeda!

Ekipa selektora Gorana Đorovića je u Nižnjem Novgorodu savladala domaćina i preokretom za pamćenje uvela Srbiju među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta u svom uzrastu (1996. godište i mlađi).

RUSIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

Domaćin je poveo u 62. minutu pogotkom Nikite Černova iz prekida, "baćuške" su potom imale još jednu ogromnu šansu da povedu i da se nagrade za bolju igru, ali je ubrzo rezultat počeo da se menja u korist "orlića".

Luka Jović je u 73. minutu primio loptu u šesnaestercu i u ćošku iznudio penal koji je lično iskoristio, za 1:1. Rusi su ostali u šoku, potpuno izgubili igru, a "dokusurio" ih je Aleksandar Lutovac dva minuta pre kraja, na sjajnu asistenciju rezerviste Luke Adžića za konačnih 1:2!

Tako je Đorovićev tim izborio plasman maksimalnim učinkom od 24 osvojena boda iz osam kola! To automatski znači da će preostale utakmice protiv Austrije u Novom Sadu (12. oktobra) i Jermenije, takođe u Srbiji (16. novembra) biti revijalne za naš tim.

Ovi igrači su ostvarili veliki uspeh u Nižnjem Novgorodu:

Radunović - Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac - Mašović, Ilić (od 47' Račić) - Ranđelović (od 69' Adžić), Pantić, Lutovac (od 93' Stevanović) - Jović. Na klupi su ostali Šaponjić, Mesarović, Terzić i Manojlović.

Već od sutra, "orlići" će moći da razmišljaju o Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, zakazanom za jun sledeće godine. Moguće je da će Đorović na završnom turniru moći da računa i na još jači sastav, jer su ovog septembra u "A" reprezentaciji bili Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Saša Lukić i Nikola Milenković, dok je Marko Grujić ostao u Herti.

Mlada reprezentacija je ostvarila veliki uspeh i nastavila niz pobeda vredan svakog isticanja i pohvale. Ovako su igrali "orlići" u kvalifikacijama:

Srbija - Gibraltar 4:0
/Živković 19', Pantić 28', 39', Jović 47'/

Makedonija - Srbija 0:2
/Lukić 22', Živković 37'/

Srbija - Rusija 3:2
/Pantić 14', Jović 33', 60' - Zemaletdinov 26', Melkadze 42'/

Austrija - Srbija 1:3
/Lajmer 80' - Lutovac 30', Jović 87'p, Ilić 91'/

Jermenija - Srbija 0:1
/Lutovac 53'/

Gibraltar - Srbija 0:6
/Lukić 15', Jović 21', 61', Gajić 41', Lutovac 49', Brito 82'ag/

Srbija - Makedonija 2:1
/Šaponjić 28'p, Ranđelović 80' - Kostadinov 64'/

RUSIJA – SRBIJA 1:2 (0:0)
/Černov 62 – Jović 74 pen, Lutovac 88/

Stadion: Nižnji Novgorod

Sudija: Masimilijano Irati

RUSIJA (4-3-3): Melikhov – Raskazov, Černov, Fomin, Lisov – Gulijev, Konovalov, Ziguljev – Oblijakov, Zuev (od 73. , Melkadze (od 84. Soboljev).

SRBIJA (4-3-2-1): Radunović – Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac – Mašović, Luka Ilić (od 46. Račić), Pantić – Ranđelović (od 69. Adžić), Lutovac (od 90.Stevanović), Jović.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar