Шта кажу Агаси и Штепанек о Новаку...?

Агаси: Новак се вратио, можда и бољи! Штепанек: Није ме изненадио освајањем Вимблдона и УС Опена! Бивши тренери нашег тенисера одушевљени његовим издањем у Њујорку.

Тенис 13.09.2018 | 20:30
Шта кажу Агаси и Штепанек о Новаку...?
Кратко, тек неколико месеци трајала је сарадња Новака Ђоковића са Андреом Агасијем и Радеком Штеопанеком пре него што је наш ас одлучио да се ипак врати опробаном рецепту, то јест Марјану Вајди. И није погрешио.

А није погрешио и што је неко време провео са легендарним Американцем, који је, иако минимално ипак утицао на његову игру, а то се огледа пре свега у томе што много више обраћа пажњу на кретњу противника, тако да их често "ухвати на кривој нози". Још већи је можда утицај био Штепанеков који је осмислио нови покрет при севису не би ли се смањио притисак на лакат који је наш ас на крају ипак морао да оперише. Са тим посматрањем противника и додатно "забибереним" сервисом Ноле је дефинитивно напредовао што се видело у играма које је пружао у Нујорку, нарочито у последњим мечевима закључно са финалом.

Но, та сарадња је готова, али је Агаси и даље актуелан пошто је имао увид у оно што Новак тачно ради и како размишља, те је свака његова оцена Београђанина искрена и истинита. Упитан шта мисли о Новаковој игри након освајања УС опена,  ас из Лас Вегаса је рекао:

"Мислим да је коначно нашао себе и то на много начина. Када је овако у игри, концентрисан и посвећен, стандард његовог тениса је на старом нивоу, ако не и на вишем!"

Штепанек, који је остао добар пријатељ са Ђоковићем, те ће му Србин ускоро у Прагу бити специјални гост на званичном опроштају од тениса, није изненађен новом доминацијом некадашњег штићеника.

"Нисам изненађен што је Новак освојио и Вимблдон и УС Опен! Нимало! Коначно се залечио, тако да је могао да тренира пуном снагом. Ништа ту није случајно. Сада само бере плодове свог знања и рада, а уједно је потврдио да је у овом часу најбољи тенисер на свету"

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар