Šta kažu Agasi i Štepanek o Novaku...?

Agasi: Novak se vratio, možda i bolji! Štepanek: Nije me iznenadio osvajanjem Vimbldona i US Opena! Bivši treneri našeg tenisera oduševljeni njegovim izdanjem u Njujorku.

Tenis 13.09.2018 | 20:30
Šta kažu Agasi i Štepanek o Novaku...?
Kratko, tek nekoliko meseci trajala je saradnja Novaka Đokovića sa Andreom Agasijem i Radekom Šteopanekom pre nego što je naš as odlučio da se ipak vrati oprobanom receptu, to jest Marjanu Vajdi. I nije pogrešio.

A nije pogrešio i što je neko vreme proveo sa legendarnim Amerikancem, koji je, iako minimalno ipak uticao na njegovu igru, a to se ogleda pre svega u tome što mnogo više obraća pažnju na kretnju protivnika, tako da ih često "uhvati na krivoj nozi". Još veći je možda uticaj bio Štepanekov koji je osmislio novi pokret pri sevisu ne bi li se smanjio pritisak na lakat koji je naš as na kraju ipak morao da operiše. Sa tim posmatranjem protivnika i dodatno "zabiberenim" servisom Nole je definitivno napredovao što se videlo u igrama koje je pružao u Nujorku, naročito u poslednjim mečevima zaključno sa finalom.

No, ta saradnja je gotova, ali je Agasi i dalje aktuelan pošto je imao uvid u ono što Novak tačno radi i kako razmišlja, te je svaka njegova ocena Beograđanina iskrena i istinita. Upitan šta misli o Novakovoj igri nakon osvajanja US opena,  as iz Las Vegasa je rekao:

"Mislim da je konačno našao sebe i to na mnogo načina. Kada je ovako u igri, koncentrisan i posvećen, standard njegovog tenisa je na starom nivou, ako ne i na višem!"

Štepanek, koji je ostao dobar prijatelj sa Đokovićem, te će mu Srbin uskoro u Pragu biti specijalni gost na zvaničnom oproštaju od tenisa, nije iznenađen novom dominacijom nekadašnjeg štićenika.

"Nisam iznenađen što je Novak osvojio i Vimbldon i US Open! Nimalo! Konačno se zalečio, tako da je mogao da trenira punom snagom. Ništa tu nije slučajno. Sada samo bere plodove svog znanja i rada, a ujedno je potvrdio da je u ovom času najbolji teniser na svetu"

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar