"Шокиран сам, нема оправдања"

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јавно се извињава због негативне изјаве Милене Антић током гостовања у Београдског хроници на првом програму РТС.

Србија 11.09.2018 | 17:05
 "Шокиран сам, нема оправдања"
Како је саопштено из тог Министарства, министар Зоран Ђорђевић оцијенио је ову изјаву као скандалозну и наложио да госпођа Антић буде адекватно санкционисана.

– Изјава је скандалозна. Заиста сам шокиран. Лично сам причао са госпођом Антић и скренуо јој пажњу на све негативне посљедице њене изјаве. Нема оправдања за такав поступак. Ово ће бити посљедња опомена њој и свима другима, овакве ствари не смију да се изговоре, а камоли дешавају – рекао је он у писаној изјави достављеној медијима.

Према његовим ријечима, наталитет је “циљ број један”. 

– Наставићемо да радимо на томе да положај мајки у Србији буде бољи из дана у дан и да имамо што више дјеце – поручио је министар Ђорђевић.

– Ниједан послодавац неће запослити такву жену – која се данас запослила, а сљедећег дана затруднила. Њему је жена потребна да ради. Заснивате радни однос да бисте радили, а не да сутра одете на боловање – скандалозна је изјава коју је данас изрекла виша савјетница и шефица Одсјека за послове у области популационе политике и финансијске подршке породици са децом Милене Антић Јанић.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар