"Šokiran sam, nema opravdanja"

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javno se izvinjava zbog negativne izjave Milene Antić tokom gostovanja u Beogradskog hronici na prvom programu RTS.

Srbija 11.09.2018 | 17:05
 "Šokiran sam, nema opravdanja"
Kako je saopšteno iz tog Ministarstva, ministar Zoran Đorđević ocijenio je ovu izjavu kao skandaloznu i naložio da gospođa Antić bude adekvatno sankcionisana.

– Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posljedice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak. Ovo će biti posljednja opomena njoj i svima drugima, ovakve stvari ne smiju da se izgovore, a kamoli dešavaju – rekao je on u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, natalitet je “cilj broj jedan”. 

– Nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više djece – poručio je ministar Đorđević.

– Nijedan poslodavac neće zaposliti takvu ženu – koja se danas zaposlila, a sljedećeg dana zatrudnila. Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje – skandalozna je izjava koju je danas izrekla viša savjetnica i šefica Odsjeka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici sa decom Milene Antić Janić.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar