Пијани радник изазвао пожар

Најмање десет особа повређено је јутрос у Плзену на западу Чешке у пожару бараке, самачког хотела за раднике из оближње индустријске зоне.

Свијет 11.09.2018 | 11:58
Пијани радник изазвао пожар
Ватрогасци и полиција су истовремено евакуисали 130 људи, саопштила је чешка полиција.

"Пожар је избио на првом спрату тог самачког хотела за раднике. Пожар је захватио први спрат целом дужином, руши се и кров. Из бараке су ватрогасци изнели неколико плинских боца. Интервенише 10 јединица ватрогасаца", казао је чешким медијима портпарол локалних ватрогасаца Петр Понцар.

Повреде које су задобили радници који су приликом избијања пожара налазили у објекту самачког хотела лакше су али седморо њих хитна помоћ превезла је у болницу, саопштила је портпарол локалне полиције Мартина Корандова.

У оближњој индустријској зони у Плзену где је више фабрика запослен је и већи број страних радника али полиција није саопштила да ли су они међу повређенима.

"У згради више никог нема. У болнице је превезено седморо повређених. Узрок пожара за сада не знамо, поведена је истрага", казала је Корандова за чешки лист Право.

Према тврдњама очевидаца пожар је избио када је један од радника у бараци спремао јело и пијан заспао.

У сличним радничким самачким хотелима око фабрика смештени су у Чешкој углавном гастарбајтери, међу њима и српски радници, најчешће они које доводе посредничке агенције.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар