Pijani radnik izazvao požar

Najmanje deset osoba povređeno je jutros u Plzenu na zapadu Češke u požaru barake, samačkog hotela za radnike iz obližnje industrijske zone.

Svijet 11.09.2018 | 11:58
Pijani radnik izazvao požar
Vatrogasci i policija su istovremeno evakuisali 130 ljudi, saopštila je češka policija.

"Požar je izbio na prvom spratu tog samačkog hotela za radnike. Požar je zahvatio prvi sprat celom dužinom, ruši se i krov. Iz barake su vatrogasci izneli nekoliko plinskih boca. Interveniše 10 jedinica vatrogasaca", kazao je češkim medijima portparol lokalnih vatrogasaca Petr Poncar.

Povrede koje su zadobili radnici koji su prilikom izbijanja požara nalazili u objektu samačkog hotela lakše su ali sedmoro njih hitna pomoć prevezla je u bolnicu, saopštila je portparol lokalne policije Martina Korandova.

U obližnjoj industrijskoj zoni u Plzenu gde je više fabrika zaposlen je i veći broj stranih radnika ali policija nije saopštila da li su oni među povređenima.

"U zgradi više nikog nema. U bolnice je prevezeno sedmoro povređenih. Uzrok požara za sada ne znamo, povedena je istraga", kazala je Korandova za češki list Pravo.

Prema tvrdnjama očevidaca požar je izbio kada je jedan od radnika u baraci spremao jelo i pijan zaspao.

U sličnim radničkim samačkim hotelima oko fabrika smešteni su u Češkoj uglavnom gastarbajteri, među njima i srpski radnici, najčešće oni koje dovode posredničke agencije.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar