Италија се топи, Манћини се чешља!

Изгледа да селектор Азура не дели нервозу са италијанском јавношћу.

Фудбал 11.09.2018 | 14:45
Италија се топи, Манћини се чешља!
Италија није била на Светском првенству што је само по себи катастрофа за ову земљу. И после Мундијала креће Лига нација. Сви су се надали да ће то бити нови, здрав почетак за Азуре. Са Робертом Манћинијем на челу. Да ће Италија поново поставити темеље. А, уместо тога - поново катастрофа.

Први меч и мршав реми против Пољске, а онда и пораз од Португалије (0:1) који је могао да буде и убедљивији. Италијанска јавност гори, репрезентација се топи, а Роберто Манћини и не прави драму после овако лоших резултата.

Против Португалије је извео девет нових играча у односу на Пољску, али му се ни то није исплатило. На крају крајева, после 20 година у тиму није било играча Јувентуса.

Манћини мирно све коментарише...

"Не волим да губимо, али је такође истина да смо морали мало да ризикујемо на овим мечевима и дамо одређеним играчима искуство. Биће тешко, али то не значи да нећемо пробати. Знали смо да репрезентација имапроблема, зато није ни била на Мундијалу. Било је дебитаната у овим утакмицама и урадили су неке позитивне ствари".

Италијански медији се плаше да би са оваквим приступом Азура Лиги нација, као да се ради о неком експерименту, могло да се деси да Италија испадне у групу Б овог такмичења. На такву идеју долазе после промењеног првог састава готово употпуности у односу на Пољску.

"Не желимо да се то деси. Наравно да желимо да будемо први у групи и никада не знаш шта у фудбалу може да се деси. Сачекамо да видимо. Наш циљ је да оформимо тим за Европско првенство 2020. године", рекао је Манћини.

Пита се италијанска јавност - у чему је проблем?

"Направили смо неке грешке које је требало да смањимо. Али, играчи су дали све од себе. Морамо да постижемо голове ако хоћемо да побеђујемо, да пронађемо боље начине да играмо у нападу", рекао је Манћини.

Само, питање је да ли ће неко бити задовљан у Италији оваквим одговорима. А проблеми су ту. И само се гомилају.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар