Italija se topi, Manćini se češlja!

Izgleda da selektor Azura ne deli nervozu sa italijanskom javnošću.

Fudbal 11.09.2018 | 14:45
Italija se topi, Manćini se češlja!
Italija nije bila na Svetskom prvenstvu što je samo po sebi katastrofa za ovu zemlju. I posle Mundijala kreće Liga nacija. Svi su se nadali da će to biti novi, zdrav početak za Azure. Sa Robertom Manćinijem na čelu. Da će Italija ponovo postaviti temelje. A, umesto toga - ponovo katastrofa.

Prvi meč i mršav remi protiv Poljske, a onda i poraz od Portugalije (0:1) koji je mogao da bude i ubedljiviji. Italijanska javnost gori, reprezentacija se topi, a Roberto Manćini i ne pravi dramu posle ovako loših rezultata.

Protiv Portugalije je izveo devet novih igrača u odnosu na Poljsku, ali mu se ni to nije isplatilo. Na kraju krajeva, posle 20 godina u timu nije bilo igrača Juventusa.

Manćini mirno sve komentariše...

"Ne volim da gubimo, ali je takođe istina da smo morali malo da rizikujemo na ovim mečevima i damo određenim igračima iskustvo. Biće teško, ali to ne znači da nećemo probati. Znali smo da reprezentacija imaproblema, zato nije ni bila na Mundijalu. Bilo je debitanata u ovim utakmicama i uradili su neke pozitivne stvari".

Italijanski mediji se plaše da bi sa ovakvim pristupom Azura Ligi nacija, kao da se radi o nekom eksperimentu, moglo da se desi da Italija ispadne u grupu B ovog takmičenja. Na takvu ideju dolaze posle promenjenog prvog sastava gotovo upotpunosti u odnosu na Poljsku.

"Ne želimo da se to desi. Naravno da želimo da budemo prvi u grupi i nikada ne znaš šta u fudbalu može da se desi. Sačekamo da vidimo. Naš cilj je da oformimo tim za Evropsko prvenstvo 2020. godine", rekao je Manćini.

Pita se italijanska javnost - u čemu je problem?

"Napravili smo neke greške koje je trebalo da smanjimo. Ali, igrači su dali sve od sebe. Moramo da postižemo golove ako hoćemo da pobeđujemo, da pronađemo bolje načine da igramo u napadu", rekao je Manćini.

Samo, pitanje je da li će neko biti zadovljan u Italiji ovakvim odgovorima. A problemi su tu. I samo se gomilaju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar