Прича: Поклоните се краљу Њујорка!

Њујорк важи за најбољи град на свету, а наредних годину дана краљ у "Великој јабуци" биће ни мање ни више него Србин – Новак Ђоковић!

Тенис 12.09.2018 | 23:10
Прича: Поклоните се краљу Њујорка!
Ђоковић је у ноћи између недеље и понедељка освојио 14. Гренд слем у каријери, односно трећи на теренима "Флешинг медоуза".

Српски тенисер у великом финалу победио је Хуана Мартина дел Потра и то у три сета – 6:3, 7:6 (7-4), 6:3.

Новак је овим тријумфом потврдио да се потпуно вратио, иако је тако нешто могло да се закључи и после Вимблдона, али и Синсинатија где је комплетирао "Златни" Мастерс.

Пре само шест месеци од понедељка трећи тенисер света мучио се на америчкој турнеји, био је побеђиван од стране анонимуса у уводним колима и сви су се питали да ли ће се Новак вратити на макар приближан ниво форму.

Кључан период испоставиће када је распустио тим Агаси/Шћепанек и када је вратио шампионски тим предвођен Маријаном Вајдом и Гебхардом Гричом. Новак је већ на шљаци играо боље, али је још био далеко.

"Сетимо се Индијан Велса и Мајамија, па после и Ролан Гароса када је изгубио од Марка Чекината. Није се очекивало да ће уопште моћи да осваја Гренд слемове. Такође, треба се подсетити и 2015. и 2016. године када је доминирао, али сада је много свежији", рекао је Матс Виландер после меча.

За тако кратак период Ђоковић је успео да се поново врати на онај стари ниво форме, деловао је као непробојан зид и Аргентинац једноставно није имао шансе за игру нашег играча.

Ђоковић је као некада враћао све у терен, а када је требало да се нападне то је чинио, небитно да ли из разорног форхенда или равног бекхенда. Као кључан моменат меча испоставиће се други сет у којем је виђена велика борба.

Новак је повео са брејком, али га је Аргентинац уз помоћ велике подршке са трибина вратио и потом заиграо као у полуфиналу. Трећи тенисер света издржао је налете и сет је ушао у тај-брејк.

Код резултата 4:4 Делпо је послао чист форхенд у мрежу и ту је практично преломљен дуел. Током трећег периода игре Новак је држао исти интензитет и на крају три сата и 19 минута игре победио Аргентинца.

Ђоковић је освојио трећу титулу у Њујорку, а укупно 14. Гренд слем у каријери чиме се изједначио са његовим идолом Питом Сампрасом.

"Надао сам се да ће бити овде, али нажалост није. Пит, волим те, ти си мој идол", рекао је Ђоковић на церемонији доделе пехара. Српски тенисер тако наставља потеру за Надалом и Федерером који имају 17, односно 20 титула.

Новак је наравно честитао и великом пријатељу Дел Потру који је истакао да му је српски тенисер велики идол.

"Није ми лако да причам сада, али сам веома срећан да сам био у прилици да одиграм ово финале против свог идола и великог пријатеља. Он зна да ми је један од омиљених тенисера и да волим да га гледам како осваја велике трофеје. Честитке њему на сјајном партији и целом његовом тиму", рекао је Дел Потро на церемонији доделе пехара.

Без велике патње, нема ни велике радости. Новак је класичан пример те реченице, пошто се много патио у претходном периоду са повредом лакта, опоравком и поразима од играча који су му некада били "топовска храна".

Ђоковић је то све пребродио и сада се у истом тренутку у власништву има титуле са Вимблдона и УС опена. "Краљ" се вратио и лепо га је поново видети у врху светског тениса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар