Priča: Poklonite se kralju Njujorka!

Njujork važi za najbolji grad na svetu, a narednih godinu dana kralj u "Velikoj jabuci" biće ni manje ni više nego Srbin – Novak Đoković!

Tenis 12.09.2018 | 23:10
Priča: Poklonite se kralju Njujorka!
Đoković je u noći između nedelje i ponedeljka osvojio 14. Grend slem u karijeri, odnosno treći na terenima "Flešing medouza".

Srpski teniser u velikom finalu pobedio je Huana Martina del Potra i to u tri seta – 6:3, 7:6 (7-4), 6:3.

Novak je ovim trijumfom potvrdio da se potpuno vratio, iako je tako nešto moglo da se zaključi i posle Vimbldona, ali i Sinsinatija gde je kompletirao "Zlatni" Masters.

Pre samo šest meseci od ponedeljka treći teniser sveta mučio se na američkoj turneji, bio je pobeđivan od strane anonimusa u uvodnim kolima i svi su se pitali da li će se Novak vratiti na makar približan nivo formu.

Ključan period ispostaviće kada je raspustio tim Agasi/Šćepanek i kada je vratio šampionski tim predvođen Marijanom Vajdom i Gebhardom Gričom. Novak je već na šljaci igrao bolje, ali je još bio daleko.

"Setimo se Indijan Velsa i Majamija, pa posle i Rolan Garosa kada je izgubio od Marka Čekinata. Nije se očekivalo da će uopšte moći da osvaja Grend slemove. Takođe, treba se podsetiti i 2015. i 2016. godine kada je dominirao, ali sada je mnogo svežiji", rekao je Mats Vilander posle meča.

Za tako kratak period Đoković je uspeo da se ponovo vrati na onaj stari nivo forme, delovao je kao neprobojan zid i Argentinac jednostavno nije imao šanse za igru našeg igrača.

Đoković je kao nekada vraćao sve u teren, a kada je trebalo da se napadne to je činio, nebitno da li iz razornog forhenda ili ravnog bekhenda. Kao ključan momenat meča ispostaviće se drugi set u kojem je viđena velika borba.

Novak je poveo sa brejkom, ali ga je Argentinac uz pomoć velike podrške sa tribina vratio i potom zaigrao kao u polufinalu. Treći teniser sveta izdržao je nalete i set je ušao u taj-brejk.

Kod rezultata 4:4 Delpo je poslao čist forhend u mrežu i tu je praktično prelomljen duel. Tokom trećeg perioda igre Novak je držao isti intenzitet i na kraju tri sata i 19 minuta igre pobedio Argentinca.

Đoković je osvojio treću titulu u Njujorku, a ukupno 14. Grend slem u karijeri čime se izjednačio sa njegovim idolom Pitom Samprasom.

"Nadao sam se da će biti ovde, ali nažalost nije. Pit, volim te, ti si moj idol", rekao je Đoković na ceremoniji dodele pehara. Srpski teniser tako nastavlja poteru za Nadalom i Federerom koji imaju 17, odnosno 20 titula.

Novak je naravno čestitao i velikom prijatelju Del Potru koji je istakao da mu je srpski teniser veliki idol.

"Nije mi lako da pričam sada, ali sam veoma srećan da sam bio u prilici da odigram ovo finale protiv svog idola i velikog prijatelja. On zna da mi je jedan od omiljenih tenisera i da volim da ga gledam kako osvaja velike trofeje. Čestitke njemu na sjajnom partiji i celom njegovom timu", rekao je Del Potro na ceremoniji dodele pehara.

Bez velike patnje, nema ni velike radosti. Novak je klasičan primer te rečenice, pošto se mnogo patio u prethodnom periodu sa povredom lakta, oporavkom i porazima od igrača koji su mu nekada bili "topovska hrana".

Đoković je to sve prebrodio i sada se u istom trenutku u vlasništvu ima titule sa Vimbldona i US opena. "Kralj" se vratio i lepo ga je ponovo videti u vrhu svetskog tenisa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar