ЛН: Не може Митар сам! Србија - Румунија 2:2!

Два јефтина гола у мрежи "Орлова", Румуни однели бод из Хумске! Фудбалери Србије одиграли су нерешено са Румунијом 2:2 у мечу другог кола лиге Ц УЕФА Лиге нација на стадиону Партизана.  Митрова леђа не могу да носе СВЕ! Александар Митровић борио се за сваку лопту и захваљујући упорности постигао два гола, али мањкавости одбране које нису искористили Литванци - јесу Румуни. Само бод Србији! Узалуд ватрени Митровић: Србија и кад игра добро не зна да победи! Орлови два пута прокоцкали вођство. . .

Фудбал 10.09.2018 | 23:05
ЛН: Не може Митар сам! Србија - Румунија 2:2!
Оба гола за Србију постигао је Александар Митровић док су за Румуне били прецизни Станчиу и Тукудеан, па "Орлови" нису искористили сјајну форму свог првог нападача.

"Орлови" су били бољи, нападали су више, али су их два наивно примљена гола коштала победе и у другом мечу новог такмичења УЕФА. Први после пенала, други након корнера.

Румуни и њихов селектор су добро скаутирали Србију па су од старта пробали да нападну из контре после лоше изведеног корнера Србије у 27. секунди меча.

Док је на трибинама петнаестак хиљада навијача скандирало Косову и Метохији, на терену је у првих шест минута Румунија била опаснија.

Имали су две прилике и два ударца који су завршили поред гола Марка Дмитровића. Промена односа снага на терену десила се у осмом минуту када Митровић скаче после корнера и погађа пречку.

Треба напоменути да је лопта ишла у гол, али ју је голман Татарушану добром реакцијом скренуо у оквир.

Од тог тренутка Србија је боља екипа на терену. Александар Коларов је доминирао левом страном, Саша Лукић је био одличан и агресивно је нападао одбрану Румуна, а Тадић је десно тражио рупе у њој.

Добру прилику пропушта Сергеј Милинковић-Савић у 25. минуту када је неометан главом гађао поред гола, али само минут касније "Орлови" успевају да погоде мрежу.

Коларов продире и шутира искоса, Румуни се бране и одбијају лопту до Митровића који је у том тренутку већ био на земљи пред голом противника. Нападач Србије је поред двојице играча са земље успео некако петом да удари лопту и угура је у гол за 1:0.

Србија је након гола одржала иницијативу све до 30, 35. минута после чега је темпо опао све до завршних пет минута полувремена. Тадић је лоше примио пас Коларова у 39. пред голом Румуна, а Вељковић је минут касније промашио зицер испред Татарушануа.

То је могло да се освети када је у последњем нападу Кипчију погодио пречку, али је остало 0:0 на паузи.

И тек што су играчи изашли из свлачионица у наставку, Коларов у 47. минуту обара Кипчијуа у казненом простору, а руски арбитар је показао на пенал. Кипчиу је уз мало среће протурио лопту поред Коларова, а наш капитен се послужио рукама да би га зауставио.

Станчију је шутирао у доњи десни угао, Дмитровић га је прочитао, али није зауставио ударац и Румунија је у 48. минуту изједначила на 1:1.

Србија је након тога имала иницијативу, али су Румуни врло дборо препознали да треба да чекају прилику за контре.

Наши играчи су у тим тренуцима играли тромо, спорије него у првом делу и мало шта је наговештавало мајсторију Митровића из 63. минута.

Примио је лопту на 12, 13 метара од гола, на леђима је држао двојицу чувара, окренуо се, подигао лопту и себи наместио волеј поред Баласе, Сапунаруа и Антона и пробушио мрежу Татарушануа за 2:1.

Његов други погодак није значио и победу. Станчиу је у 68. минуту из корнера центрирао ниско на прву стативу, тамо је био Тукудеан кога Милош Вељковић није добро испратио и Тукудеан је у ближи угао Дмитровића поравнао на 2:2.

Селектор Младен Крстајић је у наставку покушао да уведе Филипа Костића уместо Милинковић-Савића, уместо Љајића је ушао Александар Пријовић и баш је он промашио одличну шансу за гол у 85. минуту.

Убацио се из другог плана у казнени простор, видео га је Митровић и додао му између двојице чувара, али је Пријовић шутирао преко гола. Румуни су до краја имали опасну шансу после напада Митрице у 90. минуту.

Дмитровић је одбранио, Србија је до краја покушала да постигне трећи гол, није успела и "Орлови" после две утакмице у ЛН имају четири бода.

Наши момци су тренутно на другом месту Групе 4, Лиге Ц, пошто је Црна Гора победила Литванију са 2:0. Наредни меч Србија игра против Црне Горе у гостима 11. октобра.

Виделе су се "бољке" нашег тима у петак у Вилњусу, а нешто квалитетнији противник какав је Румунија - успео је да их евидентира и искористи ове вечери у Хумској!

Србија је и овога пута била боља, опаснија и квалитетнија од ривала, Александар Митровић је бриљирао пред голом Румуна и постигао је два сјајна гола уз много труда, али све то "упрскала" је одбрана неспретним реакцијама када би наш источни комшија запретио…

Александар Коларов је скривио пенал одмах по повратку са одмора (48') на који смо отишли с предношћу, а друго вођство које је Митровић у донео држањем тројице на леђима и "бомбом" иза леђа Татарушануа (63') - само пет минута касније "поништио" је Тукудеан који је на првој стативи искористио лошу реакцију Вељковића, па Рукавине и Дмитровића.

Напала је Србија, реаговао је Крстајић увођењем и Пријовића, али од наших шанси је далеко боља била она румунска за Митрицу, када нам је Дмитровић сачувао бод.

Уз спорадичне звиждуке 15.496 гледалаца у Хумској, за четири бода после два кола чиме смо изједначени на првој позицији са Црногорцима:

И овај меч обележио је Александар Митровић који је стигао до 19 голова у дресу националног тима, а чак осмог у дресу "орлова" у текућој години.

Форму коју је донео из клуба потврдио је и у дресу репрезентације и био константна опасност за Румуне. Играјући попут "пивотмена" лако је излазио на крај с штоперима Румуније и сам је себи стварао простор за шансе, а након и треће погођене стативе у два меча Лиге нација - "пробио" је лед и матирао Татарушануа у борби на земљи.

После шута Коларова лопта је била "ничија", а Митровић се бацио по њу и поред тројице играча Румуније успео некако да је смести у мрежу...

У не тако садржајном првом полувремену видели смо добро издање Саше Лукића који је лепо заменио Немању Матића, међутим када су Румуни почетком другог дела игре појачали пресинг - настали су проблеми за наше играче.

Није било једноставно нашим младим фудбалерима (просек година стартних једанаест 25,9 година) да изнесу лопту напред, али грешку је направио један од најискуснијих.

Александар Коларов оборио је рукама Кипчијуа, који је кренуо да га пролази, а арбитар из Русије је без двоумљења показао на пенал. Сигуран реализатор био је Станчију, а нашим играчима било је потребно време да се дигну после овог шока.

Коларов је започео акцију и код другог гола пошто је додао Митровићу који је на леђима имао играча, али уместо дуплог паса - "Митроглицерин" је одлучио да сам све заврши.

Померио је лопту у десну страни и имао среће да му један од тројице чувара "подигне лопту" на волеј, па је маестралним ударцем савладао Татарушануа, за 24. гол у овој календарској години, рачунајући клуб и репрезентацију у званичним мечевима.

Ипак, Румуни су осетили тренутак слабости и прво умало аутоголом Спајића дошли до другог изједначења, али он је уследио након корнера...

Послали су лопту гости на прву стативу, и то прилично ниско, а Милош Вељковић није успео да изблокира ударац Тукудеана... Није могао ни Рукавина да избије лопту, док ништа боље није реаговао ни Дмитровић, херој из надокнаде времена који је спасао наш тим у одличној контри.

Србија је претходно забележила шутеве Митровића, Пријовића и Матића, али утисак је да наш тим није био бољи за три бода.

У односу на меч са Литванијом селектор је направио пет промена у стартној постави - неке и због повреда играча попут Матића, Миленковића и Родића... Сергеј Милинковић-Савић је почео меч за Србију и вероватно оставио најслабији утисак у Хумској, а селектор га је у 64. заменио продорнијим Филипом Костићем. Добар утисак оставили су "парњаци" у везном реду Саша Лукић и Немања Максимовић.

Лига нација се наставља у октобру када гостујемо Црној Гори и Румунији.

Не, не, мундијалске ране још нису зарасле! Знали су у стручном штабу Орлова да је дуг пут до новог поверења нације у фудбалску репрезентацију наше земље, али се у лепој септембарској вечери пред селектором Младеном Крстајићем указао нови проблем. Србија и када игра добро не зна или не може да победи. Ништа ми нисмо изгубили против источних суседа, али вала ништа нисмо ни добили – 2:2.

Видело смо да је Александар Митровић у овом тренутку за три копља најбољи српски нападач и да у тандему са префињеном фудбласком душом Душана Тадића може да буде убојит, али… Селектор Србије мораће да пронађе решење за дефанзивни ребус и бројне одбрамбене проблеме. Некада врсни штопер мораће како зна и уме да утегне последњу четвортку, иначе… Да, иначе поново неће ваљати… Када је требало да потврдимо тријумф против Румуије ми смо – кочили. Када је требало да наплатимо олујне нападе – ми смо се самоубијали лошим реакцијама и трагичним проценама у последњј линији. Грешили су и искусни (Коларов) и млади (Вељковић).

Има ту и до духова прошлости, али и чињенице да се на самопоуздању ради као и на уигравању екипе. Значи годинама. А ми то немамо...

Србија је оставила више него солидан утисак у првом полувремену. Офанзивни део нашег маневра – Тадић,Сергеј и Адем Љајић – на Мундијалу распојасан и неуигран, осветлао је тријумфални пут чети Младена Крстајића. Поменута тројица играча су погурала Александра Митровића да да оно најбоље од себе, чак и више од тога. Нападач репрезентације Србије није био само „таргет мен“, него и полуплејмејкер који се трудио да проигравањем петом пронађе рупу у згуснутној одбрани Румуна.

Још ће морати Младен Крстајић да борави на клупи Орлова и ниже победе како би нас убедио да је решење за дуге стазе, али као ретко када у новије време Орлови су били свестрани. Нападали су кроз средину, а затим јако удараили и по боковима. Први је повукао Рукавина, али је Коларов замесио акцију која је претходила поготку Александра Митровића у 26.минуту. Узалуд је Козмин Контра скакао са клупе и померао линије одбране, пошто су репрезентативци Србије убијали ривала игром један на један. РасположениТадић се наклатио на кости Банкуу, имао је и Коларов шта да каже сваки пут када би му се указала шанса.

Деловало је у сваком тренутку да Србија има контролу утакмице у рукама. Одлично привикавање на ниво више имали су Немања Максимовић и Саша Лукић. Тотално укочени Румуни морали су да се задовоље пуким извршавањем дефанзивних задатака. Ипак, опоменули су нас у последњем минуту првог полувремена када је Кипчију опалио са 16 метара и погодио пречку.

Биле су то први знанци пукотина у систему Младена Крстајића, довољно да се у табору Орлова појаве зли духови из Русије. Потез капитена Коларова из 48.минута када је рукама задржао Кипчијуа је синоним за деконцентрацију и најјефитнију могућу грешку. Последице изједначења из пенала смо дуго осећали. Изгубили смо на течности, храбрости и интегритету. Чак ни ватрени потез Александра Митровића, погодак из голгетерских уџбеника није помогао Орловима да зграбе тријумфу који им се нудио на тацни. Убрзо је после корнера са десне стране Станчију побегао Вељковићу и сместио лопту иза леђа немоћногДмитровића.

Слику о бољој екипи која није знала да победи допуниле су бројне шансе у последњих 20 минута. Најбоља је била она Митровићева када је лопта отишла преко гола... 

СРБИЈА - РУМУНИЈА 2:2
/Митровић 26, 63 - Станчију 48, Цукудеан 68/

Стадион: Партизана
Гледалаца: око 15.496.
Судија: Владислав Безбородов (Русија)

Србија (4-2-3-1): Дмитровић - Рукавина, Спајић, Вељковић, Коларов - Максимовић, Лукић (од 70. Матић) - Љајић (од 77. Пријовић), Милинковић Савић (од 64. Костић), Тадић - Митровић

Румунија (4-3-3): Татарушану - Манеа, Балаша, Сапунару, Банку - Марин, Антон, Станчију - Кипчију (од 93. Ротарију), Цукудеан (од 82. Кешеру), Драгуш (од 60. Митрица).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

динотз

10.09.2018 21:11

Нема везе, иде сест бодоваса Црном Гором и сигурно прво мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

12.09.2018 04:31

тренер незна да састави тим. Свака игра промјена. Сад би било вријеме тренера да промијенимо. Овај тренер нас унисти. Играци нису криви ! Публика се повлаци због тренера свима је то јасно сам ФСС није. Наставља се пропаст и лудило, да видимо докле могу овако без навијаца па на крају и новаца. Да видимо коме це ФСС кривцу да окаце ??? Некоме морају !!!

ОДГОВОРИТЕ