Финале Лиге шампиона у Њујорку?! Могуће је!

Финале Лиге шампиона у скоријој будућности могло би да се одржи у САД, тачније у Њујорку.  Како вам ово звучи - финале Лиге шампиона у Њујорку? Невероватне информације стижу из Шпаније. . .

Фудбал 13.09.2018 | 09:00
Финале Лиге шампиона у Њујорку?! Могуће је!
Ова вест долази недуго након објављивања да ће се неки мечеви шпанске ЛаЛиге, од којиј је први онај између Ђироне и Барселоне, одржати у Сједињеним Америчким Државама.

Жом Рурес, извршни директор једне медијске куће у Барселони, рекао је да постоје преговори о одржавању финала овог престижног такмичења у Њујорку.

"Тренутно су у току договори о могућности одржавања будућег финала Лиге шампиона у Њујорку", рекао је Рурес.

Одржавање мечева шпанског првенства у САД је изазвало негативне реакције од јавности, а поготово фудбалера у Шпанији, а питање је како би они одреаговали када би се ова информација озваничила.

Неко наредно финале Лиге шампиона могло би лако да буде одржано у Њујорку?! Да, добро сте прочитали, света утакмица европског фудбала ускоро би могла лако да постане посластица за богате Амере, тврде извори из Шпаније.

Контроверзна одлука Примере да се меч између Ђироне и Барселоне у јануару одигра на тлу САД у Мајамију, очигледно је била само увод у даљу глобализацију фудбала коју ће заокружити највећа утакмица међународног фудбалског такмичења на другом меридијану.

Хаумес Рурес, извршни директор телевизијске компаније Медиапро из Барселоне, изјавио је данас да су преговори у току око историјског измештања финала Лиге шампиона на други континент.

"Надлежни увелико разматрају могућност да град Њујорк буде домаћин неког следећег финала Лиге шампиона", рекао је Рурес гостујући у јутарњем програму Радио Каталоније.

Подсетимо, крајем 2007. године Премијер лига је прва дошла на идеју да организује 39. коло (по завршетку сезоне и без резултатског значаја) на теренима широм САД, али је под паљбом јавности и навијача идеја брзо одбачена.

Шпанци нису овог лета одолели зову америчких долара, а занимљиво да је пре неколико дана председник Фудбалског савеза Немачке Рајнхард Гриндел изјавио да никада ниједна утакмица Бундеслиге неће бити одиграна ван територије те земље јер би то било непоштовање навијача.

С друге стране знамо да УЕФА није гадљива на лову, али ни на промене, па селидба еминентног финала у Њујорк више никога не би зачудила.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар