Finale Lige šampiona u Njujorku?! Moguće je!

Finale Lige šampiona u skorijoj budućnosti moglo bi da se održi u SAD, tačnije u Njujorku.  Kako vam ovo zvuči - finale Lige šampiona u Njujorku? Neverovatne informacije stižu iz Španije. . .

Fudbal 13.09.2018 | 09:00
Finale Lige šampiona u Njujorku?! Moguće je!
Ova vest dolazi nedugo nakon objavljivanja da će se neki mečevi španske LaLige, od kojij je prvi onaj između Đirone i Barselone, održati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Žom Rures, izvršni direktor jedne medijske kuće u Barseloni, rekao je da postoje pregovori o održavanju finala ovog prestižnog takmičenja u Njujorku.

"Trenutno su u toku dogovori o mogućnosti održavanja budućeg finala Lige šampiona u Njujorku", rekao je Rures.

Održavanje mečeva španskog prvenstva u SAD je izazvalo negativne reakcije od javnosti, a pogotovo fudbalera u Španiji, a pitanje je kako bi oni odreagovali kada bi se ova informacija ozvaničila.

Neko naredno finale Lige šampiona moglo bi lako da bude održano u Njujorku?! Da, dobro ste pročitali, sveta utakmica evropskog fudbala uskoro bi mogla lako da postane poslastica za bogate Amere, tvrde izvori iz Španije.

Kontroverzna odluka Primere da se meč između Đirone i Barselone u januaru odigra na tlu SAD u Majamiju, očigledno je bila samo uvod u dalju globalizaciju fudbala koju će zaokružiti najveća utakmica međunarodnog fudbalskog takmičenja na drugom meridijanu.

Haumes Rures, izvršni direktor televizijske kompanije Mediapro iz Barselone, izjavio je danas da su pregovori u toku oko istorijskog izmeštanja finala Lige šampiona na drugi kontinent.

"Nadležni uveliko razmatraju mogućnost da grad Njujork bude domaćin nekog sledećeg finala Lige šampiona", rekao je Rures gostujući u jutarnjem programu Radio Katalonije.

Podsetimo, krajem 2007. godine Premijer liga je prva došla na ideju da organizuje 39. kolo (po završetku sezone i bez rezultatskog značaja) na terenima širom SAD, ali je pod paljbom javnosti i navijača ideja brzo odbačena.

Španci nisu ovog leta odoleli zovu američkih dolara, a zanimljivo da je pre nekoliko dana predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel izjavio da nikada nijedna utakmica Bundeslige neće biti odigrana van teritorije te zemlje jer bi to bilo nepoštovanje navijača.

S druge strane znamo da UEFA nije gadljiva na lovu, ali ni na promene, pa selidba eminentnog finala u Njujork više nikoga ne bi začudila.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar