"Орлићи" из Русије виде ЕУРО: Још једна побједа!

Млада фудбалска репрезентација Србије могла би у уторак да обезбеди треће узатопно учешће на шампионату Европе за играче до 21 године. Победа нас дели од тога. . .

Фудбал 11.09.2018 | 10:15
"Орлићи" из Русије виде ЕУРО: Још једна побједа!
Нисмо у овом веку имали прилику да видимо "А" репрезентацију Србије на Европском првенству, али зато смо надомак тога да млади фудбалери наше земље обезбеде већ шесто учешће!

Фудбалери Горана Ђоровића славили су у петак у Новом Саду против Македонаца (2:1) за седму победу у квалификацијама, а још само један тријумф биће довољан да се "овери" виза за учешће на ЕУРО2019 у Италији и Сан Марину.

Иако имамо максималан учинак у седам кола - то није било довољно да се већ радујемо попут Шпанаца који су с истим резултатима већ обезбедили прво место, или Француза којима је то пошло за руком у мечу више, пошто су екипе из наше групе бележиле боље резултате и тако су дуже остале у игри за пласман у односу на конкуренте "триколора" и "црвене фурије".

Управо ће нашем тиму ривал бити и наш "највернији пратилац" у овим квалификацијама - Русија. "Орлићи" ће у уторак у Нижњем Новгороду (19.00, Арена Спорт 1) пробати да понове одличну партију против Руса које су већ савладали на "Карађорђу" резултатом 3:2.

На том мечу заблистао је Лука Јовић с два гола, али га овога пута неће бити у саставу због повреде, па су све очи "упрте" у Ивана Шапоњића.

Србија би победом дошла до 24 бода, чак осам више од Руса два кола до краја, док би на њихово место - ако не буде великог изненађења - могли Аустријанци који гостују Гибралтару.

Млади фудбалери из Аустрије би тако "скочили" на 18 бодова на два кола до краја, али пошто већ имамо тријумф над њима у гостима (3:1) и очекује нас "домаћи" меч против њих и Јермена у октобру, тешко је помислити да Србија неће у те две утакмице освојити макар бод...

Пошто се прво гледа међусобни скор, у ком смо за сада бољи од Аустријанаца и Руса, потом гол-разлика, где смо такође успешнији - Србија је једним кораком већ на ЕУРУ.

Било би идеално када би се наша репрезентација већ два кола пре краја пласирала на Европско првенство - треће узастопно - и то овога пута без додатног баража у којима смо уз доста мука добијали "накнадну визу" за континенталну смотру.

У генерацији 1996. и млађим - има много потенцијала, ту су и играчи који су већ "скокнули" и до сениора, али неће бити изненађење ако наредног лета буду враћени за првенство.

ГОЛМАНИ: Борис Радуновић (Кремонезе), Филип Манојловић (Паниониос), Драган Росић (Лучани).

ОДБРАНА: МИлан Гајић, Вукашин Јовановић (Бордо), Миладин Стевановић, Мирослав Богосавац (Чукарички), Алекса Терзић, Срђан Бабић (Црвена звезда), Ерхан Машовић (Тренчин), Немања Ћаласан (Спартак), Светозар Марковић (Партизан).

СРЕДИНА: Данило Пантић (Партизан), Александар Месаровић (Војводина), Урош Рачић (Валенсија), Лука Аџић (Андерлехт), Лука Илић (Бреда), Лазар Ранђеловић (Раднички), Александар Лутовац (Рад).

НАПАД: Игор Златановић (Радник), Иван Шапоњић (Бенфика), Филип Ступаревић (Вождовац).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар