"Orlići" iz Rusije vide EURO: Još jedna pobjeda!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi u utorak da obezbedi treće uzatopno učešće na šampionatu Evrope za igrače do 21 godine. Pobeda nas deli od toga. . .

Fudbal 11.09.2018 | 10:15
"Orlići" iz Rusije vide EURO: Još jedna pobjeda!
Nismo u ovom veku imali priliku da vidimo "A" reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, ali zato smo nadomak toga da mladi fudbaleri naše zemlje obezbede već šesto učešće!

Fudbaleri Gorana Đorovića slavili su u petak u Novom Sadu protiv Makedonaca (2:1) za sedmu pobedu u kvalifikacijama, a još samo jedan trijumf biće dovoljan da se "overi" viza za učešće na EURO2019 u Italiji i San Marinu.

Iako imamo maksimalan učinak u sedam kola - to nije bilo dovoljno da se već radujemo poput Španaca koji su s istim rezultatima već obezbedili prvo mesto, ili Francuza kojima je to pošlo za rukom u meču više, pošto su ekipe iz naše grupe beležile bolje rezultate i tako su duže ostale u igri za plasman u odnosu na konkurente "trikolora" i "crvene furije".

Upravo će našem timu rival biti i naš "najverniji pratilac" u ovim kvalifikacijama - Rusija. "Orlići" će u utorak u Nižnjem Novgorodu (19.00, Arena Sport 1) probati da ponove odličnu partiju protiv Rusa koje su već savladali na "Karađorđu" rezultatom 3:2.

Na tom meču zablistao je Luka Jović s dva gola, ali ga ovoga puta neće biti u sastavu zbog povrede, pa su sve oči "uprte" u Ivana Šaponjića.

Srbija bi pobedom došla do 24 boda, čak osam više od Rusa dva kola do kraja, dok bi na njihovo mesto - ako ne bude velikog iznenađenja - mogli Austrijanci koji gostuju Gibraltaru.

Mladi fudbaleri iz Austrije bi tako "skočili" na 18 bodova na dva kola do kraja, ali pošto već imamo trijumf nad njima u gostima (3:1) i očekuje nas "domaći" meč protiv njih i Jermena u oktobru, teško je pomisliti da Srbija neće u te dve utakmice osvojiti makar bod...

Pošto se prvo gleda međusobni skor, u kom smo za sada bolji od Austrijanaca i Rusa, potom gol-razlika, gde smo takođe uspešniji - Srbija je jednim korakom već na EURU.

Bilo bi idealno kada bi se naša reprezentacija već dva kola pre kraja plasirala na Evropsko prvenstvo - treće uzastopno - i to ovoga puta bez dodatnog baraža u kojima smo uz dosta muka dobijali "naknadnu vizu" za kontinentalnu smotru.

U generaciji 1996. i mlađim - ima mnogo potencijala, tu su i igrači koji su već "skoknuli" i do seniora, ali neće biti iznenađenje ako narednog leta budu vraćeni za prvenstvo.

GOLMANI: Boris Radunović (Kremoneze), Filip Manojlović (Panionios), Dragan Rosić (Lučani).

ODBRANA: MIlan Gajić, Vukašin Jovanović (Bordo), Miladin Stevanović, Miroslav Bogosavac (Čukarički), Aleksa Terzić, Srđan Babić (Crvena zvezda), Erhan Mašović (Trenčin), Nemanja Ćalasan (Spartak), Svetozar Marković (Partizan).

SREDINA: Danilo Pantić (Partizan), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Uroš Račić (Valensija), Luka Adžić (Anderleht), Luka Ilić (Breda), Lazar Ranđelović (Radnički), Aleksandar Lutovac (Rad).

NAPAD: Igor Zlatanović (Radnik), Ivan Šaponjić (Benfika), Filip Stuparević (Voždovac).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar