''Рашфорд мора да иде од Муриња и Јунајтеда''!

Иначе му нема напретка! Некадашњи нападач Њукасла и енглеске репрезентације Алан Ширер сматра да будућност Маркуса Рашфорда у оваквом Манчестер јунајтеду није нарочито блистава.

Фудбал 12.09.2018 | 18:00
''Рашфорд мора да иде од Муриња и Јунајтеда''!
Жозе Мурињо игра дефанзивно, први нападач тима је Ромелу Лукаку који игра јако добро, па Рашфорд, иако млад, није на својој омиљеној позицији.

То се по мишљењу Ширера одрази на утакмицама, што је упркос поготку био случај и на мечу између Шпаније и Енглеске у Лиги нација.

"Промашај један на један са Де Хеом после додавања Хари Кејна је показатељ да играч не користи своје прилике када се нађе у ситуацијама на утакмици. Од 126 наступа за Манчестер нисам сигуран на колико је постављан као нападач. То је проблем са којим се суочава али шта може да уради у вези са тим? Јесте још увек млад, али када ће се ситуација променити?", пише Ширер у својој колумни за Сан.

Лукаку у зениту каријере сигуно не би делио своје место са 20-годишњим Рашфордом. Али он није једини "проблем". Други је Мурињо.

"Док год је Лукаку физички спреман и здрав, Маркус неће да добије улогу јединог нападача на Олд Трафорду. Док год је Мурињо менаџер, горе у нападу сигурно неће бити двојице", каже Ширер који се пита да ли би Португалац узео Енглеза као решење за другог нападача или би се окренуо тржишту.

Осим тога, требало би му времена да се после играња на позицији која му није природна прилагоди игрању онога што би му највише "легло".

"Ако хоће да максимално испуни своје амбиције и да буде препознат као врхунски нападач, то се једноставно тамо неће догодити. Мораће да иде негде другде са осигурањем да ће наредни клбу да га учини главним човеком, центарфором, оним напред или једним од двојице. Тек тада верујем да би се развио у голгетера", закључује Ширер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар