''Rašford mora da ide od Murinja i Junajteda''!

Inače mu nema napretka! Nekadašnji napadač Njukasla i engleske reprezentacije Alan Širer smatra da budućnost Markusa Rašforda u ovakvom Mančester junajtedu nije naročito blistava.

Fudbal 12.09.2018 | 18:00
''Rašford mora da ide od Murinja i Junajteda''!
Žoze Murinjo igra defanzivno, prvi napadač tima je Romelu Lukaku koji igra jako dobro, pa Rašford, iako mlad, nije na svojoj omiljenoj poziciji.

To se po mišljenju Širera odrazi na utakmicama, što je uprkos pogotku bio slučaj i na meču između Španije i Engleske u Ligi nacija.

"Promašaj jedan na jedan sa De Heom posle dodavanja Hari Kejna je pokazatelj da igrač ne koristi svoje prilike kada se nađe u situacijama na utakmici. Od 126 nastupa za Mančester nisam siguran na koliko je postavljan kao napadač. To je problem sa kojim se suočava ali šta može da uradi u vezi sa tim? Jeste još uvek mlad, ali kada će se situacija promeniti?", piše Širer u svojoj kolumni za San.

Lukaku u zenitu karijere siguno ne bi delio svoje mesto sa 20-godišnjim Rašfordom. Ali on nije jedini "problem". Drugi je Murinjo.

"Dok god je Lukaku fizički spreman i zdrav, Markus neće da dobije ulogu jedinog napadača na Old Trafordu. Dok god je Murinjo menadžer, gore u napadu sigurno neće biti dvojice", kaže Širer koji se pita da li bi Portugalac uzeo Engleza kao rešenje za drugog napadača ili bi se okrenuo tržištu.

Osim toga, trebalo bi mu vremena da se posle igranja na poziciji koja mu nije prirodna prilagodi igranju onoga što bi mu najviše "leglo".

"Ako hoće da maksimalno ispuni svoje ambicije i da bude prepoznat kao vrhunski napadač, to se jednostavno tamo neće dogoditi. Moraće da ide negde drugde sa osiguranjem da će naredni klbu da ga učini glavnim čovekom, centarforom, onim napred ili jednim od dvojice. Tek tada verujem da bi se razvio u golgetera", zaključuje Širer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar