Четвртолигаш са платом од 2.700.000!

Ајмен Абденур баш ужива. . .

Фудбал 12.09.2018 | 16:00
Четвртолигаш са платом од 2.700.000!
Последњи дани летњег прелазног рока 2015. Валенсија је у плеј-офу избацила Монако и изборила место у групној фази Лиге шампиона. Николас Отаменди је већ после прве утакмице са Кнежевима (3:1) добио дозволу да оде. На Местаљи једноставно нису могли да одбију понуду Манчестер Ситија од 44.600.000 евра. Требало је хитно реаговати. Два дана пре краја прелазног рока Слепи мишеви су на сто ставили 22.000.000 евра и довели Ајмена Абденура. Оставио је добар утисак играјући за Монако у мечевима против Валенсије.

Три године касније ситуација изгледа сасвим другачије. После солидне прве сезоне Абденур је изгубио место у првом тиму. У другој је углавном био на клупи, мада је добијао шансу. Марселињо му потом даје зелено светло да пронађе клуб у коме ће играти. У Француској се најбоље осећао. Избор Олимпика из Марсеља никога није изненадио.

Међутим, у Лиги 1 само 499 минута. И када је овог лета Олимпик пријавио тим за Лигу Европе, безАбденуровог презимена, свима је било јасно да би клуб из Марсеља најрадије вратио 29-годишњег штопера у Шпанију. Абденбур наиме на Велодрому игра као позајмљени фудбалер Валенсије.

Дани су пролазили, па недеље... Абденур никако да оде. Спекулише се да су га људи из клуба молили да оде, пошто га Руди Гарсија не види у систему. Тунишанин је имао другачије планове. Што се каже: да реши човек егзистенцију, иако је већ добрано зарадио. Али у Марсељу прима 2.700.000 евра годишње! Док у исто време игра за Б тим Марсеља. Овог викенда, Ајмен Абденур је играо против Јера. У четвртој лиги Француске.

Шта га брига, сваког месеца на рачун легне чек на 225.000 евра! Можда и најплаћенији четвртолигаш на свету?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар