Četvrtoligaš sa platom od 2.700.000!

Ajmen Abdenur baš uživa. . .

Fudbal 12.09.2018 | 16:00
Četvrtoligaš sa platom od 2.700.000!
Poslednji dani letnjeg prelaznog roka 2015. Valensija je u plej-ofu izbacila Monako i izborila mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Nikolas Otamendi je već posle prve utakmice sa Kneževima (3:1) dobio dozvolu da ode. Na Mestalji jednostavno nisu mogli da odbiju ponudu Mančester Sitija od 44.600.000 evra. Trebalo je hitno reagovati. Dva dana pre kraja prelaznog roka Slepi miševi su na sto stavili 22.000.000 evra i doveli Ajmena Abdenura. Ostavio je dobar utisak igrajući za Monako u mečevima protiv Valensije.

Tri godine kasnije situacija izgleda sasvim drugačije. Posle solidne prve sezone Abdenur je izgubio mesto u prvom timu. U drugoj je uglavnom bio na klupi, mada je dobijao šansu. Marselinjo mu potom daje zeleno svetlo da pronađe klub u kome će igrati. U Francuskoj se najbolje osećao. Izbor Olimpika iz Marselja nikoga nije iznenadio.

Međutim, u Ligi 1 samo 499 minuta. I kada je ovog leta Olimpik prijavio tim za Ligu Evrope, bezAbdenurovog prezimena, svima je bilo jasno da bi klub iz Marselja najradije vratio 29-godišnjeg štopera u Španiju. Abdenbur naime na Velodromu igra kao pozajmljeni fudbaler Valensije.

Dani su prolazili, pa nedelje... Abdenur nikako da ode. Spekuliše se da su ga ljudi iz kluba molili da ode, pošto ga Rudi Garsija ne vidi u sistemu. Tunišanin je imao drugačije planove. Što se kaže: da reši čovek egzistenciju, iako je već dobrano zaradio. Ali u Marselju prima 2.700.000 evra godišnje! Dok u isto vreme igra za B tim Marselja. Ovog vikenda, Ajmen Abdenur je igrao protiv Jera. U četvrtoj ligi Francuske.

Šta ga briga, svakog meseca na račun legne ček na 225.000 evra! Možda i najplaćeniji četvrtoligaš na svetu?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar