Николић открио Грцима...

Зашто је на Партизановој прослави завршио у мајици ПАОК-а и како је као клинац био у Солуну на опроштајном мечу легенде? Српски тренер дао опширан интервју за солунски спортски недељник Форца. . .

Фудбал 12.09.2018 | 23:00
Николић открио Грцима...
Шампион Мађарске Видеотон играће у Лиги Европе у групи са Челсијем, ПАОК-ом и БАТЕ Борисовом, а тренер екипе из Секешфехервара Марко Николић у разговору са грчке медије говорио је о томе колико ће и зашто дуели против солунских црно-белих имати специфичан значај за њега.

"Они који се баве фудбалом врло добро знају какав однос имају ПАОК и Партизан. Навијачи су побратимљени, у Београду имам доста пријатеља који воле ПАОК. Када сам се 2016. године вратио у Партизан, играли смо пријатељски меч у Београду пред 25.000 гледалаца и навијачи оба клуба певали су исте песме”, рекао је Николић за солунски спортски недељник Форца који је близак ПАОК-у.

А како је дошло до тога да прославу Партизанове титуле прошле године завршите обучени у мајицу ПАОК-а?

“То је симпатична прича. Клуб нам је спремио пригодне мајице за ту прилику, али на путу кроз град, један навијач ме је замолио да му је поклоним како би имао соувенир. Рекао сам му да онда нећу имати шта да носим и да ћу бити го на крову отвореног аутобуса. На крају смо постигли договор - дао сам му своју мајицу, а он ми је да његову. А тамо је био грб ПАОК-а, што ми се свидело”

А онда повратак на актуелне теме. Дошли сте до последњег степеника пред Лигу шампиона, али је АЕК био бољи. Колико жалите због тога сада?

“Ми смо већ премашили очекивања када смо избацили Лудогорец, а потом и Малме. Први пут после седам година неки мађарски клуб заиграо је у групној фази европског такмичења. Против АЕК-а нисмо имали среће. А можда нам је улазак у ЛШ био и превелики залогај у овом тренутку. Сада нам остаје да полако сазревамо кроз Лигу Европе”.

Како видите шансе Видеотона за евентуални пласман у нокаут фазу?

“Драго ми је што смо извукли велики клуб као што је Челси, биће то сјајно искуство за нас. Ту је ПАОК, који је један од мојих омиљених клубова после Партизана и то ће бити посебни дуели. БАТЕ Борисов има искусну екипу када су питању европска такмичења. Ипак, никоме неће бити лако против Видеотона. Можда имамо најслабији европски рејтинг у овој групи, али бићемо непријатан ривал”.

Новинаре грчког листа занимало је и да ли је Николић свестан каква атмосфера чека Видеотон на стадиону Тумба?

“Знам да је ПАОК продао готово 20.000 сезонских карата, као и да се очекује пун стадион на европским мечевима. А мојим играчима ће бити драго да истрче на Тумбу. Иначе, први пут сам био на стадиону ПАОК-а када сам имао 16 године. То је било на утакмици Грчка – Југославија (0:2, у септембру 1995, прим. аут.), а тада се од активног играња опростио Јоргос Кудас. Рекли су ми да је он оставио велики траг у клупској историји. Након тога још неколико пут сам долазио у Солун да гледам ПАОК”, закључио је некадашњи стратег Партизана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар