Nikolić otkrio Grcima...

Zašto je na Partizanovoj proslavi završio u majici PAOK-a i kako je kao klinac bio u Solunu na oproštajnom meču legende? Srpski trener dao opširan intervju za solunski sportski nedeljnik Forca. . .

Fudbal 12.09.2018 | 23:00
Nikolić otkrio Grcima...
Šampion Mađarske Videoton igraće u Ligi Evrope u grupi sa Čelsijem, PAOK-om i BATE Borisovom, a trener ekipe iz Sekešfehervara Marko Nikolić u razgovoru sa grčke medije govorio je o tome koliko će i zašto dueli protiv solunskih crno-belih imati specifičan značaj za njega.

"Oni koji se bave fudbalom vrlo dobro znaju kakav odnos imaju PAOK i Partizan. Navijači su pobratimljeni, u Beogradu imam dosta prijatelja koji vole PAOK. Kada sam se 2016. godine vratio u Partizan, igrali smo prijateljski meč u Beogradu pred 25.000 gledalaca i navijači oba kluba pevali su iste pesme”, rekao je Nikolić za solunski sportski nedeljnik Forca koji je blizak PAOK-u.

A kako je došlo do toga da proslavu Partizanove titule prošle godine završite obučeni u majicu PAOK-a?

“To je simpatična priča. Klub nam je spremio prigodne majice za tu priliku, ali na putu kroz grad, jedan navijač me je zamolio da mu je poklonim kako bi imao souvenir. Rekao sam mu da onda neću imati šta da nosim i da ću biti go na krovu otvorenog autobusa. Na kraju smo postigli dogovor - dao sam mu svoju majicu, a on mi je da njegovu. A tamo je bio grb PAOK-a, što mi se svidelo”

A onda povratak na aktuelne teme. Došli ste do poslednjeg stepenika pred Ligu šampiona, ali je AEK bio bolji. Koliko žalite zbog toga sada?

“Mi smo već premašili očekivanja kada smo izbacili Ludogorec, a potom i Malme. Prvi put posle sedam godina neki mađarski klub zaigrao je u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Protiv AEK-a nismo imali sreće. A možda nam je ulazak u LŠ bio i preveliki zalogaj u ovom trenutku. Sada nam ostaje da polako sazrevamo kroz Ligu Evrope”.

Kako vidite šanse Videotona za eventualni plasman u nokaut fazu?

“Drago mi je što smo izvukli veliki klub kao što je Čelsi, biće to sjajno iskustvo za nas. Tu je PAOK, koji je jedan od mojih omiljenih klubova posle Partizana i to će biti posebni dueli. BATE Borisov ima iskusnu ekipu kada su pitanju evropska takmičenja. Ipak, nikome neće biti lako protiv Videotona. Možda imamo najslabiji evropski rejting u ovoj grupi, ali bićemo neprijatan rival”.

Novinare grčkog lista zanimalo je i da li je Nikolić svestan kakva atmosfera čeka Videoton na stadionu Tumba?

“Znam da je PAOK prodao gotovo 20.000 sezonskih karata, kao i da se očekuje pun stadion na evropskim mečevima. A mojim igračima će biti drago da istrče na Tumbu. Inače, prvi put sam bio na stadionu PAOK-a kada sam imao 16 godine. To je bilo na utakmici Grčka – Jugoslavija (0:2, u septembru 1995, prim. aut.), a tada se od aktivnog igranja oprostio Jorgos Kudas. Rekli su mi da je on ostavio veliki trag u klupskoj istoriji. Nakon toga još nekoliko put sam dolazio u Solun da gledam PAOK”, zaključio je nekadašnji strateg Partizana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar