Све је ово била фарса! Враћа се прелазни рок до 31. 8.

Клубови у Премијер лиги нису задовољни, крећу преговори да се врате ствари на старо! Енглези већ одустали од ОНОГ прелазног рока.  Покушали су да уведу "револуцију" у фудбал и да тако натерају и друге да им се приклоне, али уместо тога више штете него користи. . .

Фудбал 12.09.2018 | 12:00
Све је ово била фарса! Враћа се прелазни рок до 31. 8.
Премијер лига није задовољна експериментом!

Енглези су, изненада, одлучили да промене летњи прелазни рок и да га ограниче до почетка нове такмичарске сезоне како се не би десило да у току августа играчи наступе прво за један клуб, па пређу у други, али је то оцењено као неуспешно...

Британски таблоид "Сан" (Тхе Сун) преноси да ће Премијер лига на састанку овог месеца донети одлуку да се врати на стари систем, и прелазни рок који траје до 31. августа.

Наводно, премијерлигаши су били незадовољни оваквим прелазним роком и тиме што су морали две недеље раније да "завршавају послове" у односу на тимове из Шпаније, Немачке или Француске, па су због тога појединце морали и да преплате.

За враћање на старо потребно је 14 гласова тимова, што - како спекулиши енглески медији - неће бити никакав проблем.

Енглези су одлуку за "скраћивањем прелазног рока" донели и како би натерали остале земље да следе њихов пример, али су заправо други тимови из "лиге петица" сачекали да се премијерлигаши "повуку" са тржишта, па су куповали за мањи новац.

Подсетимо, прелазни рок на Острву трајао је од 17. маја до 9. августа.

На трансфере су потрошили 1,4 милијарде евра, док су од продаје играча зарадили око 420 милиона. Најскупљи трансфер овог лета био је долазак Кепе Аризабалаге из Атлетик Билбаоа у Челси и био је вредан 80.000.000 евра, пошто су "плавци" платили излазну клаузулу.

Одлука клубова с британског острва да прелазни рок скрате до 9. августа, односно на дан пре отварања сезоне изгледала је у први мах револуционарно. Ипак, само месец дана пошто су острвске трансфер капије затворене клубови су дигли глас – хоће да врате рок до 31. августа!

Готово сви медији с Острва пишу да су клубови јако незадовољни, да резултати нису најбољи и после урађене анализе схватили су да ништа добро нису постигли скраћивањем прелазног рока! Управо зато челници тимова и најутицајнији фудбалски радници покушаће да исфорсирају нове промене и да врате ствари на старо. О томе ће се дискутовати на састанку који је заказан већ за крај месеца. У јавности је прелазни рок за нама означен као "фарса", јер није донео жељени резултат. Напротив. 

Да би се крај прелазног рока вратио на 31. август потребно је да бар један клуб изнесе тај предлог на седници, а онда и да бар 14 клубова прихвати идеју. Уколико би се испунили ти услови, људи из седишта Премијер лиге не би имали могућност да спрече промену и укину правило за које су се клубови борили прошле године.

Као један од разлога нагле промене у размишљању наводи се утицај затварања прелазног рока у Енглеској на пословање тимова из других земаља. Наиме, они су чекали да се трансфер пијаца затвори у Великој Британији, како би покупили играче по нижој цени. Представници енглеских клубова сада су незадовољни јер нису имали могућност да реагују у случају повреде на почетку сезоне, или да појачају тим уколико би се испоставило да се неки играч не уклапа у систем.

Видећемо да ли ће се на крају заиста промена и догодити...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар