Sve je ovo bila farsa! Vraća se prelazni rok do 31. 8.

Klubovi u Premijer ligi nisu zadovoljni, kreću pregovori da se vrate stvari na staro! Englezi već odustali od ONOG prelaznog roka.  Pokušali su da uvedu "revoluciju" u fudbal i da tako nateraju i druge da im se priklone, ali umesto toga više štete nego koristi. . .

Fudbal 12.09.2018 | 12:00
Sve je ovo bila farsa! Vraća se prelazni rok do 31. 8.
Premijer liga nije zadovoljna eksperimentom!

Englezi su, iznenada, odlučili da promene letnji prelazni rok i da ga ograniče do početka nove takmičarske sezone kako se ne bi desilo da u toku avgusta igrači nastupe prvo za jedan klub, pa pređu u drugi, ali je to ocenjeno kao neuspešno...

Britanski tabloid "San" (The Sun) prenosi da će Premijer liga na sastanku ovog meseca doneti odluku da se vrati na stari sistem, i prelazni rok koji traje do 31. avgusta.

Navodno, premijerligaši su bili nezadovoljni ovakvim prelaznim rokom i time što su morali dve nedelje ranije da "završavaju poslove" u odnosu na timove iz Španije, Nemačke ili Francuske, pa su zbog toga pojedince morali i da preplate.

Za vraćanje na staro potrebno je 14 glasova timova, što - kako spekuliši engleski mediji - neće biti nikakav problem.

Englezi su odluku za "skraćivanjem prelaznog roka" doneli i kako bi naterali ostale zemlje da slede njihov primer, ali su zapravo drugi timovi iz "lige petica" sačekali da se premijerligaši "povuku" sa tržišta, pa su kupovali za manji novac.

Podsetimo, prelazni rok na Ostrvu trajao je od 17. maja do 9. avgusta.

Na transfere su potrošili 1,4 milijarde evra, dok su od prodaje igrača zaradili oko 420 miliona. Najskuplji transfer ovog leta bio je dolazak Kepe Arizabalage iz Atletik Bilbaoa u Čelsi i bio je vredan 80.000.000 evra, pošto su "plavci" platili izlaznu klauzulu.

Odluka klubova s britanskog ostrva da prelazni rok skrate do 9. avgusta, odnosno na dan pre otvaranja sezone izgledala je u prvi mah revolucionarno. Ipak, samo mesec dana pošto su ostrvske transfer kapije zatvorene klubovi su digli glas – hoće da vrate rok do 31. avgusta!

Gotovo svi mediji s Ostrva pišu da su klubovi jako nezadovoljni, da rezultati nisu najbolji i posle urađene analize shvatili su da ništa dobro nisu postigli skraćivanjem prelaznog roka! Upravo zato čelnici timova i najuticajniji fudbalski radnici pokušaće da isforsiraju nove promene i da vrate stvari na staro. O tome će se diskutovati na sastanku koji je zakazan već za kraj meseca. U javnosti je prelazni rok za nama označen kao "farsa", jer nije doneo željeni rezultat. Naprotiv. 

Da bi se kraj prelaznog roka vratio na 31. avgust potrebno je da bar jedan klub iznese taj predlog na sednici, a onda i da bar 14 klubova prihvati ideju. Ukoliko bi se ispunili ti uslovi, ljudi iz sedišta Premijer lige ne bi imali mogućnost da spreče promenu i ukinu pravilo za koje su se klubovi borili prošle godine.

Kao jedan od razloga nagle promene u razmišljanju navodi se uticaj zatvaranja prelaznog roka u Engleskoj na poslovanje timova iz drugih zemalja. Naime, oni su čekali da se transfer pijaca zatvori u Velikoj Britaniji, kako bi pokupili igrače po nižoj ceni. Predstavnici engleskih klubova sada su nezadovoljni jer nisu imali mogućnost da reaguju u slučaju povrede na početku sezone, ili da pojačaju tim ukoliko bi se ispostavilo da se neki igrač ne uklapa u sistem.

Videćemo da li će se na kraju zaista promena i dogoditi...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar