"Није Будућност одбила БиХ, већ Гордић"!

Зашто Немања Гордић не игра за репрезентацију Босне и Херцеговине? Селектор репрезентације БиХ Јасмин Репеша оптужио подгоричку Будућност. Подгоричани одговорили: "Питајте Гордића!"

Кошарка 10.09.2018 | 21:45
"Није Будућност одбила БиХ, већ Гордић"!
Нови селектор репрезентације БиХ Јасмин Репеша оптужио је шампиона АБА лиге, КК Будућност ВОЛИ да не жели да дозволи свом члану Немањи Гордићу да наступи за селекцију БиХ у септембарском квалификационом "прозору" за Свјетско првенство.

Репеша је истакао да је понашање подгоричког клуба "некоректно", јер су наступ за државне тимове одобрили црногорским репрезентативцима из својих редова и Французу Едвину Џексону, али не и Гордићу, за којег у ростеру БиХ немају адекватну замјену.

Тим поводом саопштењем су се огласили из КК Будућност, реплициравши Репеши да је одбијање позива Гордићева лична, а не клупска одлука.

"Претходних дана је путем медија селектор БиХ Јасмин Репеша недвосмислено оптужио КК Будућност Воли за некоректност због одлуке Немање Гордића да се не придружи репрезенацији БИХ у квалификационим мечевима.

У циљу правилне информисаности јавности, овим путем истичемо да КК Будућност Воли није и неће ни у будуће одређивати да ли ће неко од кошаркаша заиграти у репрезентацији или не. Немања Гордић је претходног мјесеца одбио званичан позив Кошаркашког савеза БИХ.Управи КК Будућност Воли је пред почетак припрема јасно ставио до знања да се неће одазвати позиву, што је и потврдио након припрема у Колашину. Не улазимо у разлоге Немањине одлуке и лоше комуникације између њега и Савеза".

У саопштењу Будућности се додаје да Гордић има вишегодишњи уговор са подгоричким клубом, да је свјестан своје одговорности и обавеза према клубу, као и важности поштовања свих договора измедју управе и играча, као и важности своје улоге у клубу у сусрет предстојећој сезони.

"Сугеришемо Кошаркашком савезу БиХ да односе између клубова, играча и репрезентација треба пажљиво градити, на професионалним и коректним основама, континуирано и са пуно одговорности и међусобног уважавања, не кроз медијске прозивке и оптужбе. Не треба заборавити да сарадња не треба да почиње и завршава само на овим квалификацијама. Обраћања селектора Репеше и појединаца из Кошаркашког савеза БиХ за нас представљају превазиђен начин комуникације, који припада неким прошлим временима, а КК Будућност Воли у јеку активних припрема за историјску сезону која је пред нама се тиме неће бавити", пише у саопштењу Будућности.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар