"Nije Budućnost odbila BiH, već Gordić"!

Zašto Nemanja Gordić ne igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša optužio podgoričku Budućnost. Podgoričani odgovorili: "Pitajte Gordića!"

Košarka 10.09.2018 | 21:45
"Nije Budućnost odbila BiH, već Gordić"!
Novi selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša optužio je šampiona ABA lige, KK Budućnost VOLI da ne želi da dozvoli svom članu Nemanji Gordiću da nastupi za selekciju BiH u septembarskom kvalifikacionom "prozoru" za Svjetsko prvenstvo.

Repeša je istakao da je ponašanje podgoričkog kluba "nekorektno", jer su nastup za državne timove odobrili crnogorskim reprezentativcima iz svojih redova i Francuzu Edvinu Džeksonu, ali ne i Gordiću, za kojeg u rosteru BiH nemaju adekvatnu zamjenu.

Tim povodom saopštenjem su se oglasili iz KK Budućnost, repliciravši Repeši da je odbijanje poziva Gordićeva lična, a ne klupska odluka.

"Prethodnih dana je putem medija selektor BiH Jasmin Repeša nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezenaciji BIH u kvalifikacionim mečevima.

U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH.Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza".

U saopštenju Budućnosti se dodaje da Gordić ima višegodišnji ugovor sa podgoričkim klubom, da je svjestan svoje odgovornosti i obaveza prema klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u klubu u susret predstojećoj sezoni.

"Sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama. Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti", piše u saopštenju Budućnosti.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar