Јовић: Много је лакше, јер су ту Бјелица и Богдановић!

Утакмицама против Грчке и Естоније 13. и 16. септембра репрезентација Србије наставља квалификације за Светско првенство које ће се 2019. одржати у Кини.

Кошарка 11.09.2018 | 23:15
Јовић: Много је лакше, јер су ту Бјелица и Богдановић!
Иако наша селекција неће бити у комплетном саставу Стефан Јовић уверен је да Орлови у ова два меча могу да забележе два тријумфа којима би направили крупан корак ка пласману на Мундобаскет.

"Недостаје велики број играча, као уосталом и прошле године, али сада је много лакше, јер су са нама Немања Бјелица и Богдан Богдановић. Знамо шта нам је циљ и зато ћемо ових неколико дана искористити на прави начин да се добро припремимо. Систем селектора Ђорђевића нам је добро познат, сарађујемо већ дуже време, имамо континуитет што је веома важно и сви се надамо позитивном исходу", почео је причу плејмејкер нашег државног тима.

"Мислим да је реално да забележимо обе победе", наставља причу Јовић додатно потврђујући свој оптимизам:

"Прва утакмица са Грцима на Криту сигурно ће бити веома тешка, али сви у тиму смо свесни њене важности. Без обзира што нисмо у комплетном саставу сигуран сам да можемо да одиграмо веома квалитетно. И на Европском првенству прошлог лета нисмо били комплетни, али смо направили успех и вратили се са сребрним одличјем. Сада смо зрелији за једну годину и сматрам да можемо да забележимо победе које би нас у великој мери приближиле учешћу на завршном турниру у Кини. У дуелу са Естонцима смо фаворити, али то морамо да докажемо и на терену".

Јовић није пропустио прилику и да јавно упути поруку подршке саиграчу из Бајерна и репрезентативног дреса Милану Мачвану који је по други пут за кратко време задобио тежу повреду колена.

"Много ми је жао због свега што му се десило, али он је велики борац и сигуран сам да ће и ово успети да преброрди. Сви смо уз њега и желимо му што бржи опоравак".

Јовић је прошао комплетан припремни период са Бајерном и по сопственом признању репрезентативне обавезе дочекује потпуно спреман.

"Прошле сезоне нисам пропустио ниједан меч у сезони. У Бајерну заиста имамо све максималне услове за рад, али и опоравак после великих напора. На припремама овог лета које смо спровели у Италији, у шортцевима смо имали специјалан одељак у којима смо носили чипове који су у сваком тренутку очитавали потрошњу организма. На тај начин омогућена су различита мерења, од километраже која је претрчана током тренинга до степена потрошње и замора организма. Реч је о изузетно модердној технологији са којом се до сада нисам сусретао у каријери и која је од велике помоћи стручном штабу, а самим тим и нама играчима", каже он.

Сјајни организатор игре не крије да је веома задовољан животом у Немачкој.

"Минхен је сјајан град, веома ми се свиђа. Прија и мени и мојој породици. Велику сатисфакцију на професионалном плану донела је титула коју смо освојили. Задовољан сам и што поново имам прилику да сарађујем са тренером Дејаном Радоњићем. Добро ми је познат његов систем рада, напорно се тренира, обраћа се пажња на много детаља, као што смо то радили и својевремено у Звезди, али такав приступ донео нам је много успеха. У сваком случају за мене нема изненађења. Имамо добар тим и ове године, циљ нам је да одбранимо титулу шампиона Немачке и што даље да догурамо у Евролиги".

Јовић је летњу паузу и одмор искористио за посету егзотичним местима. Одмарао је на плажама Малдива, а био је и у Индији:

"Другарица моје супруге је правила венчање у Индији, па смо ишли на свадбу. Обишао сам неколико градова у Индији, свадба је одржана по традиционалним индијским обичајима, сви смо носили њихову ношњу, заиста лепо искуство", рекао је Јовић и на крају поручио да пажљиво прати дешавања у Црвеној звезди:

"У Пиониру имамо тренинге после Звезде, тако да сам био у прилици да се виђам и разговарам са Бранком Лазићем и физиитерпеутом Милорадом Ћирићем. Задовољни су прелазним роком, екипом која је офомљена и начином на који се ради. Резултати у припремном периоду су за њих свакако охрабрујући. Желим им да врате трофеј шампиона АБА лиге на Мали Калемегдан па да се онда поново дружимо у Евролиги", закључио је Јовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар