Прва утакмица на новом терену

Звиждук пиштаљке фудбалског арбитра означио је јуче почетак прве утакмице на новоизграђеном фудбалском терену у МЗ Вељко Лукић у Бијељини. До сада неискоришћени простор, који је често зарастао и у коров, сада је, захваљујући бијељинској градској управи, претворен у мјесто гдје на квалитетан начин млади, а и они мало старији, могу утрошити вријеме.

Република Српска 10.09.2018 | 11:39
Прва утакмица на новом терену
Иако постоји већ 7 година ФК “Коридор” је тек сада одиграо прву утакмице на свом терену. Домаће утакмице играо је широм Семберије. Сада је на свом терену, на стадиону Светог Пантелејмона, дочекао гостујућу екипу “Драгаљевца”, чиме је једна дугогодишња жеља остварена.

“Земљани радови у изградњи терена, до сада су коштали око 50.000 КМ. Преко 3.000 кубика земље је насуто, око пола метра смо подигли ниво земље. Овдје је некада била шљункара па је то било неопходно, да би добили нас квалитету траве. Наравно, ту су и голови, а доста је уложено и у дренажу. Сам терен је јако квалитетно урађен са добрим падовима, тако да је јако мала могућност да вода стоји на терену”, каже Томица Стојановић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове, који је заједно са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем присуствовао утакмици.

У плану је и отварање Школе фудбала и Школице спорта у овој МЗ, а и стадион ће бити додатно приведен намјени са изградњом нових свлачионица.

“Отварање овог игралишта највише ће значити омладини и дјеци, јер ће овдје моћи да на квалитетан начин проводе своје слободно вријеме и кроз забаву, спортске активности и дружење, склоне се са улице и окрену здравом животу. Такође, поред овог игралишта за велики фудбал, планирамо изградњу и паркића са садржајима за наше најмлађе суграђане. Још једном се захваљујем градоначелнику и градској управи, и надам се да ћемо наставити ову сарадњу и МЗ Вељко Лукић направити љепшом и бољом”, нагласио је, испред Мјесне заједнице Вељко Лукић, Радиша Петровић.

Фудбалски клуб “Коридор”, као и гостујући “Драгаљевац” од градске управе добили су и симболичан поклон, опрему и лопте, након завршетка прве утакмице на новом терену.



(БН телевизија)





Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крушик

10.09.2018 21:36

Као прво одмах промијенити назив Мјесне заједнице. Ми немамо никакве везе са комуњаром Вељком Лукићем Курјаком. Ми смо срБска мхесна заједница и нећемо да носимо име србске издајице... Као друго какво је то фудбалско игралиште гдје не може стати ни десет гледалаца. И у шта сте стукли толике паре. Хајде Томице јавно да кажеш колико сте се ти Мићко уградили... СВИће али без вас двојице Додикових слугана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Крушик

11.09.2018 05:42

и треће, који си ти билмез тешко је рећи. Питао бих те, шта ти знаш о Вељки Лукићу??? Ништа билмезу.